Hur man byter en Sway Bar Link i en E39 BMW

Den E39-generationen BMW 5-serie är den fjärde generationen av denna tyska sedanmodell. Liksom alla bilar, de vingla barer på E39 fäst vid fjädring med ändlänkar som kommer ut av det krängningshämmare på 90 grader och bult till suspensionen. Över tiden, krängningshämmare länkar kan bli sliten eller ens sönder, som uppskovet kommer att bete sig oförutsägbart och göra konstiga ljud. Även återförsäljare kan ta ut flera hundra dollar för att ersätta dessa delar, är detta ett arbete som lätt kan göras av ägaren för kostnaden av länkarna, vilket är ungefär $ 50.00 för ett par. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
lug skiftnyckel set
hylsa och spärrskaft
öppen nyckel
Sway bar end länkar
Visa fler instruktioner
1

Park BMW på ett plant underlag. Lossa muttrarna till hjulen. Om du bara byter en front länk, bara lossa de främre muttrarna. Om du byter ut en bak, lossa de bakre muttrarna. Lyft slutet av fordon du byter slutet länken med en domkraft. Sänk den på pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen.
2

Lokalisera krängningshämmare och länkar slut. Den krängningshämmaren är en tunn, rörformig längd av metall som går från suspensionen på en sida av bilen till den motsatta sidan, vid den främre och bakre delen av bilen. En ände av ändlänken fästs på det slutet av krängningshämmaren och den andra änden av bultarna ändlänken till BMW suspensionen.
3

Ta bort muttern som håller ändlänken till det krängningshämmare på framsidan med en hylsa och ett öppet slut skiftnyckel. Använd skiftnyckel för att hålla tappen på plats att muttergängorna på. Ta bort muttern på den motsatta änden av länken där det bultar till suspensionen.
4

Ta bort muttern som håller änden länk till krängningshämmaren på framsidan med en hylsa och ett öppet slut skiftnyckel . Använd skiftnyckel för att hålla tappen på plats att muttergängorna på. Ta bort muttern på den motsatta änden av länken där det bultar till suspensionen.
5

Installera den nya länken genom att skjuta tappen på änden av länken genom hålet i krängningshämmaren och sedan montering och åtdragning av muttern. Använd skiftnyckel för att hålla tappen på plats medan du drar åt muttern med uttaget. Skruva den motsatta änden av länken till suspension på samma sätt.
6

Ta bort muttern som håller kopplingen vingla längst bak på bilen med en hylsa och en öppen nyckel användning av samma metod som framsidan. Ta bort muttern som håller änden till den bakre fjädring kontrollgruppen.
7

Installera den nya länken genom att skjuta tappen på änden av länken genom krängningshämmaren och sedan gängning på och dra åt mutter. Installera den motsatta änden av länken med kontrollgruppen på samma sätt.
8

tillbaka hjulen och gänga på muttrarna. Sänk BMW bort av pallbockar med domkraft och sedan dra åt muttrarna till 90 pund /fot med en momentnyckel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130096.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.