Hur Pass en smog test för ett äldre fordon

I vissa stater - såsom Kalifornien - det krävs att bilen passerar en smog test. Medan kravet är standard för alla fordon, äldre fordon har en högre risk att misslyckas testet. Ju äldre bilen blir, desto mer olja och bränsle brinner, skicka rök i atmosfären. Men, i stället för att ta till kostsamma reparationer, prova några enkla tekniker som kan hjälpa din bil klarar testet. Saker du behöver
Oil
Oljefilter
Luftfilter
Tändstift
Tändstift trådar
Bränsle tillsatser
avgasrör
ringtryckmätaren

Visa mer instruktioner
1

Ge din bil en TuneUp. Börja med att byta olja och oljefilter. Eftersom den gamla oljan har ett högre kolväte nivå, gör oljebyte en stor skillnad under en smog test. Även byte av luftfiltret, rengör massan luftflödessensor och byta tändstift och kablar tändstift hjälpa motorn gå bättre.
2

Kontrollera avgasrören för några hål eller andra skador. Skadade avgasrören kan orsaka avgaserna att läcka ut i luften. Reparera eventuella skador eller byt rören innan du tar bilen för en smog test. Addera 3

Lägg bränsle tillsatser till din bensintank. Häll en liten flaska i tanken när du fylla din bil med gas. De bränsleadditiv bort sotavlagringar som orsakas av bränsle.
4

Kontrollera däcktrycket och fyll på luft om det behövs. Att ha rätt däcktryck hjälper bilen köras. Om din bil inte har rätt däcktryck, fungerar din motor hårdare och släpper ut mer gifter i luften.
5

Kör din bil i cirka 30 minuter före testet. Din bil kör på det bästa när det är varmt, så det är viktigt att köra tills motorn är varm innan du tar en smog test.
6

Använd premium bränsle. Fyll upp med premium bränsle innan smog test. Eftersom premium bränsle brinner renare, har du en större chans att klara den smog test om du använder premium bränsle.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130084.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.