Chevrolet Corsica tappmuttem Specifikationer

Chevrolet introducerade Corsica sedan 1987 och avslutas under 1996. När du söker efter specs på ett fordon, är det alltid bäst att söka inte bara av modellen utan även av årsmodell och även specifika trim av fordonet, så många bil specifikationer kan ändras från år till år på en viss modell. Den 1996 Corsica kom i tre olika klippningar - den Sedan, SP Sedan och SQ Sedan - men den speciell för muttrarna var samma för alla klippningar. Lug nut Basics

hjulmuttrarna är vad hålla ett hjul på ett hjulnav genom att vara åtdragen på tapparna, eller tappar, som är monterade vid hjulnavet och passerar genom hål i hjulet så att muttrarna kan fästas till dem på den andra sidan. För att de muttrarna för att fästa ordentligt och förhindra "hjulet off" olyckor, storlek och gängning av tappmuttem måste motsvara den för tappen, och den lämpliga nivån för vridmoment skall tillämpas vid åtdragning tappmuttem. De tre grundläggande typer av hjulmuttrarna är ekollon eller koniska muttrarna, mag-sits lug nötter och boll eller rund-sits hjulmuttrarna. Den "säte" är den del av tappmuttem som faktiskt kommer i kontakt med och tätar mot hjulet. Acorn eller koniska hjulmuttrarna har ett koniskt säte. Mag-sits hjulmuttrarna har en plan sits och används med en bricka. Boll eller rund-sits hjulmuttrarna har en rundad sits som inte kona så mycket som de av ekollon eller koniska sätet muttrarna. Boll och rund-sits hjulmuttrarna är vanliga i Hondas och Acuras.
Hjulmuttrarna för 1996 Corsica
delar

Auto återförsäljare säljer flera olika stilar av muttrarna med en ekollon sits och M12-1.5 tråd storlek som är kompatibla med 1996 Corsica, liksom specialitet nötter klack som är kompatibla med eftermarknaden hjul används på Corisca. Som av December 2010, dussintals muttrarna förenliga med 1996 Corisca finns, med sina priser allt från 99 cent till $ 169,99, beroende på stil och finish.
Lug-nut Vridmoment för 1996 Korsika

Vridmoment är den kraft som appliceras på en hävarm för att vrida eller vända ett objekt vid dess mittpunkt. Vridmoment ges vanligtvis i en distans-och kraftmätning. Till exempel är en fot-pund lika med ett pund av kraft som appliceras på en hävarm (såsom en skruvnyckel) vid en fot från mitten av objektet. Tillämpa för lite vridmoment kan orsaka en bult eller mutter att lossna. Tillämpa för mycket vridmoment kan faktiskt orsaka en bult eller mutter att knäppa under press, ibland under körning. Det är svårt att noggrant mäta vridmomentet genom känsla. De flesta mekaniker använder en momentnyckel, som automatiskt avslutar åtstramning när det önskade vridmomentet uppnås. Flera faktorer, såsom slitna gängor eller grime på gängorna, kan påverka vridmoment specs för en bult. CustomWheelsMarket.com rekommenderar att se till att klackarna och att hjulmuttrarna är rengöras men inte smörjas innan åtdragning av muttrarna. Även vridmoment specifikationer kan ändras från modell till modell och år till år, förblev vridmoment specifikationer för muttrarna på Korsika faktiskt samma för alla årsmodeller 1987-1996. Muttrarna på alla Chevrolet Corsicas bör skärpas till 100 foot-pounds av vridmoment, såvida eftermarknaden delar rekommenderar annat.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130071.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.