S-10 Oljekylare Linje Borttagning

S-10 har två oljekylare linjer som bär transmissionsolja mellan sändning och radiator. Linjerna sätta upphettad olja i kylaren för att kylas ned med kylvätska, sedan skicka den tillbaka till transmissionen att recirkulera. När linjerna har en läcka eller radiatorn behöver repareras, dess nödvändigt att avlägsna oljekylaren slangledningar. Ta bort raderna kräver ett speciellt verktyg som kallas en flare skiftnyckel. Saker du behöver
18-mm hylsnyckel
Collection pan
Flare skiftnyckel
Ny växellåda slangar
Visa fler instruktioner
1

Hitta överföring drain pan under motorn. Detta är en stor metall tank omgiven av åtta bultar i mitten av motorn, precis utanför till förarsidan. Placera en samling pan under tråget.
2

Använd en 18-mm hylsnyckel för att lossa och ta bort sju av de åtta bultarna. Vänta medan vätskan rinner in i samlingen pannan. Ta bort den sista bulten när vätskan droppar sakta från sidorna. Dra av avloppet pannan och ställ den åt sidan med bultarna.
3

Leta efter linjerna oljekylaren (1/2 tums vinyl slangar) som löper från sidan av överföringen till botten av radiatorn. Placera öppningen av flare skiftnyckel huvudet i mitten av en av slangarna. Kör den ner för att möta muttern på transmissionen. Dra åt handtaget genom att klämma och sedan vrida muttern medurs för att ta bort det från transmissionen. Dra ut linjen. Upprepa detta med muttern anslutna till kylaren.
4

Upprepa steg 3 med den andra oljekylare linje bredvid den tidigare borttagna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130070.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.