Dexron Transmission Fluid typ II Vs . Typ III

fordonstransmissioner har intrikata rörliga delar som behöver ordentlig smörjning vid alla tidpunkter . Transmissionsolja , som Dexron typ II och typ III , finns att hålla transmissionen i gott skick . Funktion

Transmission fluider är konstruerade att tåla värme och friktion under en lång tidsperiod. Dexron typ II och typ III är båda transmissionsoljor för automatisk montering , ursprungligen avsedd för General Motors fordon .
Överväganden

Dexron typ II förbättras den ursprungliga formel , med mer kontroll över dess tjocklek samt fler tillsatser för att kontrollera oxidation. Innan Dexron Typ III utvecklades var typ IIE bildades för elektroniska överföringar . Därefter blev Dexron III introduceras som ersättning för typ IIE . Korrosion och oxidation formulerades och kombineras för att göra en förbättrad Dexron III , speciellt framtagen för elektroniska överföringar .
Betydelse

Även transmissionsolja inte behöver bytas lika ofta som motorolja , är det viktigt att kontrollera färg och konsistens mellan service cykler , eller en gång i månaden , för att verifiera att överföringen är korrekt smörjs . Detta kommer att bidra till att förhindra allvarliga haverier .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130031.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.