Hur man tar bort överraskar på en E30 BMW

I E30 är den andra generationen av den mycket populära och allmänt beundrad 3-serie BMW. Denna serie av BMW är känd för att vara relativt kompakt, rolig att köra och tillförlitliga om underhålls på rätt sätt. Över tiden, de chocker på en E30 slits ut och måste bytas ut. En amatör mekaniker kan ta bort och ersätta dem, vilket sparar en hel del pengar i processen genom att inte gå till en professionell. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
Fjäderkompressor
Visa fler instruktioner
1

Park BMW på en plan, hård yta och ställa nödbromsen. Placera överföring i växeln eller i "Park" om det är en automatisk. Lossa muttrarna för alla fyra hjulen med en rörtång. Lyft bilen med en domkraft och sänk ner den på en pallbock ett hörn i taget. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen.
2

Lossa och ta bort de två 13 mm muttrarna som håller bromsok till fjäderben framtill på bilen. Arbetet med en sida i taget. Håll en 15 mm öppen nyckel på muttern motsatsen bulten för att hålla den stilla medan bulten avlägsnas. Skjut bromsok från hjulet och monteringsfästet. Koppla sensorn bromsslitageindikator på förarsidan. Knyt bromsok till en närliggande uppskov del med en längd av tråd så bromsledningen inte är skadad.
3

bort 19 mm låsmutter som håller dragstången till hubben med en hylsa och spärrskaft. Placera en stor ättikslag gaffel eller tie-rod avdragare mellan styrstaget och navet och knacka på verktyget med en hammare för att frigöra parallellstaget. Den avsmalnande änden av dragstången ska poppa ut. Ta bort 19 mm bulten som håller drop länken för krängningshämmare med kontrollgruppen. Bulten är placerad under kontrollarmen. Hakarna i fjäderspännaren
4

Placera på vardera sidan av spiralfjädern och komprimera fjädern så att spänningen avlägsnas från den övre strut montera. Detta kan ta några minuter för att dra åt kompressorerna. Gå långsamt och se till att hakarna på våren kompressorn inte glider.
5

Öppna huven. Ta bort de tre muttrarna i fjäderben placerad i motorrummet med en hylsa eller en skiftnyckel. Sänk stagenhet mot marken när muttrarna tas bort. Ta bort 19 mm mutter som håller staget i fästet på toppen av aggregatet med en mutterdragare.
6

Ta bort dammskyddet från toppen av strut rod. Använd en rörmokare skiftnyckel eller en stor tång för att avlägsna den gängade kragen på toppen av stöttan. Dra stöttan upp genom strut abborre. Upprepa de föregående stegen för den andra främre fjäderben.
7

Flytta den bakre delen av BMW. Koppla remmarna som håller ljuddämparen på plats. Placera en pallbock under ljuddämparen för att hålla den på plats. Ta bort den främre avgas fäste framför chaufför-side suspension styrstaget.
8

Placera en domkraft under styrstaget. Ta bort de 13 mm muttrarna som håller vingla länkarna bar tryckfall till styrstaget med en hylsa och ett spärrskaft. Placera en domkraft under differential. Lossa och ta bort den bakre differentialen fästet genom att hålla en öppen nyckel på vardera änden och ta bort muttern och bulten. Koppla bort hastighetsmätaren avsändaren.
9

Tryck nedåt på styrstaget och ta bort de bakre fjädrarna. Öppna stammen. Ta stammen foder på baksidan av bålen. Ta bort de två 10 mm muttrarna som håller den övre änden av chocken på plats. Ta bort skruven som håller chock för styrstaget. Dra ut chocken från bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130028.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.