Det enklaste sättet att lyfta en C5 Corvette

Corvette lågt hängande utseende och imponerande prestanda kommer med några kompromisser i C5 generationen. För att bilen att prestera på den nivå där det är tänkt, sitter det låg på marken. Det hjälper Corvette hantering och gör att det ser bra ut, men det innebär också att det kan vara svårt att palla upp när det blir dags att byta olja eller utföra underhåll som kräver att hjulen tas bort. Saker du behöver
Kraftig domkraft
Kraftig pallbockar
Trä styrelser: 2 inches med 2 inches med 6 inches med 25 inches
Trä styrelser: 4 inches med 2 inches 12 inches med 16 inches
Visa fler instruktioner
1

Placera en av de 16-tums skivor framför däcket på framsidan och baksidan av bilen ca 5 inches från däcken.
Sida 2

köra långsamt bilen upp på block av trä. Tvinga inte upp bilen på blocken av trä, eftersom detta kan skada Corvette glasfiber kaross. När bilen är parkerad blankt på blocken
3

, placera bilen i växel eller i "Park" om det är en automatisk. Ställ in handbromsen också. Lossa muttrarna för hjulen om du kommer att ta bort hjulen. Hoppa över detta steg om du inte tar bort hjulen av någon anledning.
4

Placera domkraft i mitten på framsidan av bilen. Placera en av de 25-tums bitar av trä på jack pad. Skjut domkraften under framsidan av bilen. Om domkraften och träet kommer i kontakt med den undre luft dammen, skjut luften dammen tillbaka med handen för att ge tillräckligt med spelrum. Under Corvette aluminium tvärbalk
5

Placera domkraften. Kontrollera att domkraften eller trä inte gör kontakt med glasfiber bladfjädrar av suspensionen. Höj domkraften tills den vidrör tvärbalk, dubbelkolla att domkraften fortfarande är centrerad med den tvärgående delen och sedan lyfta bilen till den höjd som behövs för det arbete du gör.
6

Ort två jack står på varje sida av domkraften så att de är under träet. Sakta låt domkraften ned så att träbiten kommer ner på pallbockar. Skjut jack ut från under bilen.
7

Placera domkraften i mitten av den bakre delen av bilen. Placera en 16-tums trästycke på jack pad. Skjut domkraften under bakre tvärbalken. Lyft den bakre delen av Corvette på samma sätt som framsidan, så att träet inte gör kontakt med glasfiber bladfjädrar.
8

Placera jack ställning under trä på vardera sidan av jack och sänk bilen på pallbockar så att veden är mellan bilen och domkraften. Bilen bör nu fullt stöd i båda ändar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130021.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.