Vevaxelgivare Specifikationer

Dagens datorstyrda personbilar beror på ett antal sensorer för att övervaka det interna arbetet i motorn. En vevaxel positionssensor är en liten enhet som registrerar den hastighet med vilken motorns vevaxel är spinning och läget för vevaxeln. Denna information skickas till bilens dator för att styra tändningen och bränsleinsprutningen. På äldre motorer, styr distributören tändinställningen och måste manuellt sättas till en timing märke på motorn. Funktion

Du hittar vevaxelposition sensorer på bränsleinsprutade motorer. När motorn är i drift övervakar vevaxeln positionssensor positionen av vevaxeln så bilens dator vet när en gnista skulle inträffa, när en feltändning har hänt och när bränsleinjektorerna bör arbeta. Tändningstiden eller gnista är beroende av den information som mottagits från vevaxeln lägesgivare. Den kamaxellägets sensor och knock sensor kan också använda vevaxeln positionsdata sensor för att hålla bilens motor i trim.
Plats

Placeringen av kamaxellägets sensorn varierar beroende på bil, men vanligaste platserna är nära svänghjulet, på den huvudsakliga vevaxelremskiva, på motorblocket nära vattenpumpen och på vevaxeln. På vissa Honda modeller, är sensorn i fördelaren.
Så fungerar

vevaxelposition sensorn använder en tandad metallskiva monterat på vevaxeln och en detektor som sitter över en magnetisk spole. Eftersom vevaxeln snurrar, plåttänderna i skivan rör sig förbi spolen och störa det magnetiska fältet. Störningen till de magnetiska fältet resulterar i en ström av pulser, vilken vevaxeln positionssensor skickar till bilens dator. Datorn kan beräkna vevaxelns rotationshastighet och position från frekvensen av pulserna. Den tandade skivan kan ha saknade tänder eller extra tänder. Denna plats på skivan är känd som det övre dödläget (TDC), som kan detekteras av vevaxeln lägessensor. TDC är en viktig referenspunkt för många mätningar tändningsmatris. Vissa General Motors motorer har en vevaxelposition sensor som använder en ring på den harmoniska Balansblock att bestämma vevaxelns hastighet.
Symtom När Felaktig

En felaktig vevaxel lägessensor kommer skicka felaktiga data till bilens dator. De felaktiga uppgifter kan leda till att motorn går ojämnt, slå eller stall. Det är också möjligt att bilen inte startar alls. Du kommer att behöva ersätta en defekt sensor vevaxelposition för motorn att köras korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129990.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.