Vridmoment Specifikationer för en GM 3100 Push Rod

GM: s 3100, en 3,1-liters V6-motor, började tillverkas 1988. Den har stötstänger som är verksamma inom kamaxeln. Även känd som en overhead ventil, öppnas tryckstången och stänger insugnings-och avgasventiler i denna motor. Motorspecifikationer

3,1-liters GM motor hade sex cylindrar med ett hål i 89 mm och en slaglängd på 84 millimeter. Den hade ett kompressionsförhållande av 8,8-till-ett. Cylindrarna i denna motor var placerade vid 60-graders vinkel från varandra och sköt i en 1-2-3-4-5-6 ordning. p> Vissa motorer tillverkas med stötstänger som, genom rockers, sätta kammen i blocket och manövrera ventilerna. Denna konstruktion är speciellt fördelaktigt i ett "V" motor där det finns bara en kamaxel.
Tryckstången Specifikationer

GM: s 3,1-liters V6, push stav är konstruerad av antingen järn eller aluminium, beroende på vilket år. De intaget Tryckstängerna 5,68 inches lång, och avgassystemet stötstänger är 6 inches lång. De arbetar från avgaserna till intag för cylindrarna fem och två, samt från intag att uttömma i cylindrarna en, tre, fyra och sex.
Åtdragningsmomentspecifikationer

I denna motor , kamaxeln sprocker bulten kräver 18 foot-pounds av vridmoment för att dra åt ordentligt. Muttrarna för vipparm, som inrymmer tryckstången, bult 20 foot-pounds av vridmoment och vipparmen dubbar bult 18 foot-pounds.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129979.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.