72 Corvette hjulinställningssystem specifikation

Främre delen inriktning på 1972 Corvette är det som håller hjulen riktade rakt när ratten är rak. Förutom att se till manövrerbarhet, förhindrar korrekt inriktning ojämnt däckslitage. En fordonets främre del som felaktigt inriktad kommer inte spårar korrekt, tenderar att glida och kommer att förbruka mer gas än en rätt inriktad front. Tre anpassning vinklar eller inställningar är justerbara på 1972 Corvette: camber, caster och toe-in. Cambervinkel beskrivning och specifikation

Camber är vinkeln från vinkelräta att dina framhjulen upprätthålla när fordonet står stilla. Om toppen av hjulet är vinklad bort från bilen, anses det positivt camber och om vinklas in i hjulhuset, är det negativ camber. Överdriven positiv camber gör att utsidan av däcket att bära, medan negativa välvningen kommer att bära på insidan av däcket. Det godtagbara intervallet för camber anges som noll till 1,5 grader positiv, med .75 är den föredragna inställningen. Men många prestanda entusiaster vilja ha en lite negativ camber eftersom det förbättrar styrningen lyhördhet.
Caster

Caster är vinkeln som representeras av en rak linje mellan den övre och lägre kulleder eller punkter pivot i din front. Caster hjälper hjulen att återvända till rakt fram läge under körning och hjälper till att förhindra att hjulet vrida spontant. Överdriven camber, antingen positivt eller negativt, kommer att öka kravet på rattrörelser och orsaka oregelbunden däckslitage. På 1972 Corvette, är det angivna Caster intervallet från noll till 2 grader, med 1 grad föredras.
Toe Beskrivning och specifikationer

Toe-in är vinkeln för centrumlinjen för fordonet representeras av en rak linje dragen genom däcken från framänden till bakänden. Överdriven toe-in kommer att orsaka vad som kallas ludd eller skrubbning av den yttre kanten av däcket. För lite toe-in, eller överdriven toe-out, kommer att orsaka denna typ av slitage på den inre kanten av däcket. På 1972 Corvette är den föredragna toe-in intervallet 0,875-0,125 grad negativ, vilket innebär att den främre delen av däcken kommer att vinklas i något. Anledningen till detta är att när fordonet kör på vägen, tenderar friktionen mellan hjulen och trottoaren för att tvinga hjulen utåt. Rekommenderad inställning för tå på 1972 Corvette är noll. Addera Mätning Alignment Angles hemma

Du kan mäta camber hemma med hjälp av ett relativt billigt verktyg som magnetiskt fäster centrum navet i hjulet. Tå kan mätas genom att mäta avståndet mellan de inre kanterna av däcken framför och bakom svängningspunkten. En mindre mått framför är negativ toe och en större mätning framför indikerar positiv tå, eller toe-out. Mätning Caster hemma är en mycket komplicerad process som är bättre kvar till datoriserade maskiner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129963.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.