Dealer Rekommenderat service schema för en 1999 Volvo S80

Varje biltillverkare skapar en rekommenderad underhållsplan för varje modell man bygger. Volvo S80: s schema är utformat för att hålla fordonet igång ordentligt så länge som möjligt. Engine Oil

flesta bilägare är medvetna om de tremånaders eller 3000 mil oljebytesintervall fastställts av reparation. Volvo rekommenderar att S80: s motoroljan bytas var 7500 miles. Addera Air Filter

Motorns luftfilter förhindrar att damm och smuts kommer in i förbränningsrummet. När detta blir tilltäppt, kan det orsaka dålig motorprestanda och, i svåra fall, till och med skador på motorn. Volvo rekommenderar att S80 luftfilter bytas var 30.000 miles. Kabinen luftfilter förhindrar utanför damm och skräp från att komma in i kabinen. Volvo rekommenderar byte var 15.000 miles.
Tändstift

Under år tidigare, ingår en tuneup tändstift, kablar, fördelarlocket och timing. I de flesta nyare bilar, inkluderade 1999 S80, bara tändstiften behöver bytas, eftersom de andra komponenterna har eliminerats. Volvo rekommenderar att tändstiften skall bytas var 30.000 miles i 1999 S80.
Kamrem

Kamrem är det interna bältet i fordonet. Detta bälte håller ventiler och kolvar, inne i motorn, i korrekt synkronisering med varandra och bilens tändning. Eftersom 1999 S80 har en störning motor, vilket innebär allvarliga motorskador kan hända om detta bälte raster, rekommenderar Volvo här bältet bytas var 105,000 miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129956.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.