Hjulkloss Specifikationer

Stoppklossar är kilformade enheter utformade för att hålla hjulen på ett fordon eller flygplan från att rulla. Stoppklossar finns i två grundläggande utföranden, många storlekar och är gjorda av en mängd olika material. Rätt hjulkloss val är avgörande för att garantera säkerheten för personal som arbetar med alla typer av fordon. När det används på rätt sätt, kommer stoppklossar hålla även de tyngsta och största bilen inte oväntat rörelse. Stoppklossar kan också användas för att hålla trummor och cylindrar från att rulla. Shape

Triangulära stoppklossar är pyramidformade och används typiskt med stora lastbilar och kommersiella fordon. Stoppklossarna kan placeras bakom däcken eller mellan däcken på dual-axliga fordon. Ensidig kurvan kilar liknar de triangulära stoppklossar men har en sida som är krökt för att passa mot konturen av ett däck. Böjda stoppklossar används vanligtvis med personbilar. Motorcykel och cykel stoppklossar finns i en mängd olika utföranden, men är utformade för att passa runt hjulet och stödja cykeln.
Material /Design

Stoppklossar är oftast gjorda från metall, gummi eller plast. Vissa kilar har en ögla för att fästa ett rep, vilket gör att du kan dra ut dem från under däcken. Aluminium stoppklossar är utformade med en grov eller spetsiga ytan på botten, skär som i trottoaren eller marken. Aluminum stoppklossar kan också ha en botten gummislitbana, som förhindrar lagerbocken glider på släta ytor. Vissa aluminium stoppklossar är utformade för att fälla ihop och lätt kan lagras. Stål stoppklossar används ofta med stora lastbilar och fordon. Gummi stoppklossar är de vanligaste och använda friktion som skapas mellan gummimaterial och marken för att garantera stabilitet. Sidorna av kilar gummihjul kan vara slät, räfflad eller trapp-steg. Gummimaterialet kan lamineras, nylon förstärkt, fast gjuten eller strängsprutad gummi. Laminerade stoppklossar är ofta gjorda av återvunna däck och tenderar att vara mycket tung. Gjuten, tunga plast stoppklossar är resistenta mot olja, bensin och sol och kan användas med små, lätta bilar, fyrhjulingar och andra terrängfordon. De bör inte användas tillsammans med tunga fordon. Den nedre delen av stoppklossar är gummiklädda, och formen är designad för att ge ett tryck nedåt när vikten är placerad mot den, som håller däcken.
Använd

När du utför underhåll på ett fordon, ska du ställa in nödbromsen på fordonet och hjulkilar hjul bakom, framför eller på båda sidorna av hjulen. Alla stoppklossar tillämpar principen om ett lutande plan. Betydande kraft krävs för att trycka hjulet över toppen av hjulet chock. Stoppklossar finns i många olika storlekar. Var noga med att välja stoppklossar som kan hantera vikten av ditt fordon på en plan yta och på en kulle. Du bör också använda stoppklossar vid lastning och lossning en bil som står parkerad på en kulle. Den Occupational Safety and Health Administration (OSHA) kräver att alla stora lastbilar och trailers använda stoppklossar vid lastning eller lossning på kullarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129943.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.