Scooter slår tillbaka vid start

Även om alla backfires kan tyckas liknande, alla är inte lika, och en mängd olika problem kan i slutändan orsaka en slå tillbaka. Två vanliga typer av backfires finns, en som uppstår inne i motorn, och en som sker i avgasröret själv. Felaktigt bränsle Balance

För att din scooter för att fungera korrekt, måste balansen mellan bränsle och luft vara precis rätt. Den typ av baktändning som inträffar i motorn orsakas av bränsleblandning innehållande en alltför stor andel av luft, medan avgasröret explosioner orsakas vanligtvis av bränsleblandningar innehåller för lite luft. <
Läckor br>

Läckor i Lufttillförselsystemet är en vanlig orsak till avgasröret slår bakut. När detta inträffar, kommer bränslet som inte har bränt explodera plötsligt. Dessa typer av läckor kan uppstå när det finns ett fel med luftinloppsventil, eller om det fastnar. Liknande problem med gulp ventilen kan ge samma effekt.
Tändningsinställning
p Om explosionerna i scooter motorn är felaktigt tidsinställda, kan det resultera i baktändning. Varje fordon har en unik metod för timing justering, men du kan vanligtvis korrigera dessa problem ganska lätt. Ett bra sätt att kontrollera om detta är problemet med din scooter är att ett fordon med felaktigt tidsinställda explosioner inte kommer tomgång.
Bränslefilter och Insprutningssystem

En dåligt underhållna bränslefilter kan också orsaka slår bakut. Om filtret inte ändras tillräckligt eller om det blir igensatt, backfires kan förekomma. En dåligt fungerande filter kan leda till lågt bränsletryck, som orsakar slår bakut. Likaså slår bakut ett bränsleinsprutningssystem utför felaktigt kan orsaka genom att inte bränna bränslet helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129918.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.