Hur Oil Service en BMW R850R

Som en högpresterande och touring-stil motorcykel, kan BMW R850R snabbt ackumuleras miles över långväga åkattraktioner. Ändra din motorcykel olja på regelbunden basis kan gå en lång väg mot att förlänga motorns livslängd och effektivitet. Du kan spara pengar genom att byta olja i R850R själv istället för att ta cykeln till en mekaniker. Jobbet är ganska lätt, och du behöver bara ett fåtal grundläggande verktyg för att slutföra det. Saker du behöver
Hylsnyckel
Oljefilter
8 mm insexnyckel
Momentnyckel
Oljetråg
3.75 qts. olja
Center stå
Visa fler instruktioner
1

Placera din R850R på mitten stå och slå på motorn. Låt motorn gå på tomgång i fem till tio minuter. Detta gör att oljan värmas upp och strömma ut ur motorn snabbare.
2

Stäng av motorn. Placera pannan oljan rinna under motorcykelns motor. Ta bort avtappningspluggen från oljetråget med en 8 mm insexnyckel.
3

Tappa ur oljan ur motorn och i pannan.
4

Ta bort oljefiltret bredvid oljetråget, med oljefilternyckel. Släpp det gamla filtret i tråget. Montera det nya filtret.
5

tillbaka avtappningspluggen och dra åt den med 8 mm insexnyckel.
6

Öppna oljepåfyllningslocket ligger på toppen av den R850R. Häll långsamt i 3,75 liter ny olja. Sätt tillbaka oljepåfyllningslocket.
7

Avlägsna BMW R850R från centralstödet och slå på motorn igen. Låt den gå på tomgång ett par minuter så att den nya oljan kommer att cirkulera i hela motorn.
8

Stäng av motorn och låt din BMW motorcykel för att sitta i flera timmar. Kontrollera oljan glas indikatorn sikte nära oljetråget för att säkerställa att oljenivån är på den lägsta nivån. Lägg till mer olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129904.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.