Information om Kompressor Förgasare

En förgasare blandar luft och bränsle och driver dem in i ett fordons förbränningsmotor. Kompressor förgasare är externa mekanismer som driver mer komprimerad luft och bränsle in i bilens motor. Positiva Deplacement Kompressorer

positivt deplacement superchargers - eller fast deplacement - är äldre förgasare som skickar en inställd mängd luft till motorn. Det är effektivt vid både höga och låga varvtal. RPM mäter hur snabbt en motor interna delar spinn.
Radialfläkt Kompressorer

Radialfläkt superchargers innehåller ett inlopp del, ett skovelhjul, en scroll och en urladdare port och fungerar som en fläkt. Luft kommer in i inloppet delen där den träffas av ett pumphjul. Impellern använder centrifugalkraft för att spinna, trycker in luft i fläktbladen att producera ökad hästkrafter.
Skillnad från Turboaggregat

remskivor och remmar fäst motorer drive kompressorer, avgaser drive turbokompressorer. Turboaggregat måste buffra upp innan det antänder pumphjulet och har en längre fördröjning än överladdare. Kompressorer ansluta till vev och inte har fördröjning.
Fördelen med Kompressorer

Temperaturen i en kompressor förgasare är lägre och mer stabil än en turboladdare, vilket svalare luft att transportera syre. Denna process underlättar frisättning av mer bränsle. De är också lättare att installera och trimma.
Nackdelar med Kompressorer

Kompressorer, som de i sportbilar, är generellt högre än turboladdare. De kostar också lite mer än turbos.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129871.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.