Felsökning av en 1993 Nissan Altima Transmission

Även sändningar är komplicerade fordonskomponenter, vissa korrigeringar och felsökning åtgärder kan enkelt göras genom att den gemensamma ägaren för en 1993 Nissan Altima. Enligt Samarin är, är den automatiska växellådan uppdrag en av de "mest-lätt-att-bryta" delar av ett fordon som allt beror på körvanor av fordonets ägare. Saker du behöver
butik trasa
Automatic Transmission Fluid (ATF) katalog Bil ramper
Visa fler instruktioner
1

Vrid Altima på och öppna bil huva. Motorn måste först ha uppnått normal arbetstemperatur, tomgång mellan 450 och 850 rpm innan du kontrollerar transmissionsolja.
2

Ta ur oljestickan från transmissionen vätskebehållare, som ligger till höger om ventilkåpan och direkt nedanför luftfilterlådan.
3

Lukta transmissionsolja. Om det luktar bränd toast eller presenter som en mörkbrun färg, måste den spolas och ersättas av en mekaniker.
4

Torka av mätstickan och sätt in den i oljebehållaren. Avlägsna mätstickan igen, tittar på de lägsta och högsta linjerna på oljestickan för att fastställa nivån transmissionsolja. Lägg mer automatisk transmissionsolja (ATF) till din Altima om det behövs.
5

Drive ditt 1993 Nissan Altima på stadens vägar och på motorvägen. När du börjar köra, flytta mellan alla tillgängliga kugghjul i transmissionen genom att använda växelspak, inklusive back och neutral.
6

Lyssna och känna som Altima gör en lätt hoppa mellan växlarna. Om din Altima skiftar till en växel och sedan omedelbart glider tillbaka till den tidigare växeln, då är det ett tecken på transmissionen slirar. Om det finns mer än en sekunds paus mellan växlarna, då din sändning är skadad och måste föras till en överföring reparation specialist. Kontrollera under din Altima för transmissionsolja, som visas som en
7

röd, oljig substans. Om du ser en läcka, ta bilen till en mekaniker som kan fixa läckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129852.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.