Tutorial på Vehicle Alignment

Anpassningen av bilens däck syftar på det sätt på vilket de är placerade i förhållande till de andra däcken, vägen och fordonet kropp. Feljusterade däck kommer att orsaka ojämn förslitning av slitbanor, vilket kan få dem att slitas ut snabbare än om däcken var alla emot ens använda. Dålig däck anpassningen kan också göra din bil svårare att kontrollera och mindre bränsleeffektiva. Många delar av däcket anpassningen kan kontrolleras av fordonets ägare, såsom tå och camber, utan att kräva en resa till mekaniker butiken. Saker du behöver
Måttband
Level
Visa fler instruktioner
1

Inspektera slitaget mönstret på någon av bilens framhjul för att få en första behandling den uppriktning. Ojämnt slitage över någon del av trappstegen visar en anpassning problem. Leta efter ett mönster som gör att de enskilda trappstegen ser ut tänderna på en såg. Detta mönster, som kallas sågtandsmönster, är resultatet av avfasade slitage på varje enskild slitbanan, vilket indikerar ett problem med bilens tå. Toe avser huruvida framdäcken pekas inåt mot varandra eller bort från varandra.
2

reda på om din bil har för mycket toe-in eller toe-out genom att undersöka sågtandsmönster närmare . Titta vid punkten för varje sågtandsformad slitbanan. Om punkten är vänd i fordonets ram, är framhjulen pekade för långt inåt. Detta indikerar att anpassningen har för mycket toe-in. Om poängen är vända ut från ramen, har inriktningen mer toe-ut än det borde.
3 toe

Mät genom att mäta avståndet från mitten av baksidan av det främre två däck och subtrahera den från avståndet från mitten av den främre sidan av de främre två däck. Ett negativt tal innebär att din bil har toe-in. Ett positivt tal betyder att bilen har toe-out.
4

Inspektera slitaget mönstret på någon av dina fyra däcken är över däckets avfasning. Cross-bana avfasning innebär att ena sidan av däcket, antingen vänster eller höger sida, visar avsevärt större slitage än den andra sidan. Detta indikerar ett problem med camber, vilket är om däcket sitter vinkelrätt mot vägen.
5

Mät camber i grader genom att placera en nivå upp till bilens däck när den är parkerad på en plan yta. Däcket ska vara 90 grader, helt vinkelrätt mot marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129848.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.