Så ändrar skivbromsar bak på en 1997 Honda

De bakre bromsarna på 1997 Honda är inte den primära bromsen för att stoppa fordonet under bromsningen. Snarare, de bakre skivbromsar är avgörande för att bibehålla kontrollen under bromsning. De bakre bromsarna uthärda mindre stress och därför är i behov av ersätter mindre ofta än sina framhjul motsvarigheter. Du kan välja att ha bromsarna ersatts av en professionell broms mekaniker, eller du kan göra det själv och spara pengar. Saker du behöver
Poultry Baster
rörtång
Jack
Jack står
10 mm skiftnyckel
skruvmejsel
Channel-lås tång
bromsfett bromsbelägg
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lyft Honda huva. Ta bort locket huvudcylindern belägen till höger om motorn, nära baksidan av motorrummet. Sifon hälften av bromsvätska från behållaren med en fågel baster. Placera locket löst över huvudcylindern.
2

Lossa muttrarna på bakhjulen med rörtång. Placera domkraften under ramen på baksidan av fordonet och lyfta de bakre däcken från marken. Placera pallbockar under bakaxeln och sänka Honda på läktaren.
3

bort muttrarna och ta bakdäcken off.
4

bort de två bromsok bildspel bultar på insidan av den bakre vänster bromsok med 10 mm nyckel. Lyft bromsok från bromsenheten. Skjut de två bromsbelägg från sidorna av bromsoket. Använd en platt skruvmejsel för att bända kuddar från bromsok om de inte kommer att glida fritt lätt för hand.
5

Force bromsok kolv i sidan av bromsok med ett par av kanal-lås tång. Kolven i cylindern som skjuter ut från insidan av bromsoket. Det tvingar bromsbeläggen till rotorn under bromsning. Öppna kolven för att göra plats för de nya, tjockare bromsbelägg.
6

Applicera ett tunt betalare av anti-squeal, kopparbaserad bromsfett på de bakre sidorna av de nya bromsbelägg. Skjut dynorna på sidorna av bromsoket. Byt bromsok och skruva i bromsok bildspel bultar med 10 mm nyckel.
7

Upprepa steg 4 till 6 för att byta bromsar på den andra sidan av Honda.
8

tillbaka hjulet och skruva på muttrarna för hand. Lyft baksidan av Honda med domkraften och ta bort domkraften. Sänk ner de bakre däcken till marken. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång. Flytta tillbaka i motorrummet.
9

bort huvudcylinder GJP och placera en tratt i reservoaren. Fyll behållaren med bromsvätska. Ta bort tratten och sätt på locket huvudcylindern. Stäng Hondas huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129843.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.