Felsökning av en Slipping Transmission i en Lumina

Om din Chevy Lumina upplever överföring problem och halka, då finns det ett begränsat antal saker som du kan göra för att felsöka problemet. Om du ändrar transmissionsfilter eller spolning överföringssystemet inte hjälper, då du kommer att behöva ta bilen till en specialiserad transmission verkstad. Att veta hur man gör en del av de grundläggande förfaranden transmission underhåll kan hjälpa till att spara tid och pengar och kan eventuellt fixa dina problem med sändningen. Saker du behöver
Bil ramper
automatisk transmissionsolja
Hylsnyckelsats
Transmission filter
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Chevy Lumina att kontrollera nivån transmissionsolja. Även om det kan variera med olika år och modeller av Lumina, är oljestickan vanligen beläget nära förarens sida av fordonet mellan luftfiltret och den främre ventilkåpan. Inspektera transmissionsolja på
2

mätstickan. Om transmissionsolja luktar barbecuesås eller bränt bröd, då det behöver bytas. Om transmissionsolja är en djup, mörk rödaktig färg eller är svart, är det också bytas ut. Torka av mätstickan och sätt tillbaka den i oljestickan röret.
3

Dra ut oljestickan tillbaka ut för att inspektera vätskenivån. Om vätskan är under den lägsta linje som anges på oljestickan, så du kan också ha en överföring läcka, vilket kan leda till växlarna glider. Om vätskan är fortfarande i gott skick, bifoga en tratt till oljestickan röret och tillsätt mer transmissionsolja. Var noga med att kontrollera din Lumina bruksanvisning för rätt typ av automatisk transmissionsolja (ATF). Tillsätt vätska till din sändning reservoar via tratten och oljestickan linje. Kontrollera vätskenivån när du lägger mer ATF till reservoaren.
4

Kör Lumina upp på en uppsättning av bil ramper och satte nödbromsen på som en backup säkerhetsåtgärd. Placera en fångst pan under din sändning och skruva loss ATF kontakten, vilket gör att transmissionsolja rinna. Byt avtappningspluggen och ta bort fästbultarna för nedre transmissionskåpan. Byt transmissionsfilter med en ny och installera de fästbultarna.
5

Kör Lumina ner från dina ramper. Med foten på bromspedalen och handbromsen på, växla igenom alla de olika växlarna för att inspektera för halka eller långvarig timing mellan kugghjul (mer än en sekund). Om Lumina passerar det test, köra runt kvarteret för att testa för mer halka. Kör den på motorvägen, gå igenom varje växel om det fortsätter att skifta väl. Om du vid något tillfälle transmissionen fortsätter att ha problem, ta den till en erfaren överföring reparation specialist.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129837.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.