Var hittar jag batteriet i min 2002 Buick?

Att veta hur man byter ett dött batteri i en bil är en viktig del i auto underhåll. Det första steget i batteribyte placera batteriet i din bil. Medan de flesta batterier är placerade under bilens motorhuv, vissa tillverkare lägger sina batterier i andra ställen på bilen. Buick från 2002-modellen år har batterier i olika positioner på fordonet. Buick LeSabre och Riviera

Batteriet i Buick LeSabre och Buick Riviera ligger under den bakre sittdynan. För att komma åt batteriet, lossa kudde krokarna genom att dra upp på framsidan av dynan och sedan ut mot framsidan av bilen. När kudden är ute, kommer du att kunna se batteriet och den bakre elcentralen.
Andra Buicks

Batterierna i andra 2002 Buick, t.ex. Century, sitter under huven på bilen. När du pop öppnar huven ser du batteriet nära framsidan av motorrummet, på vänster sida framför under-huven säkringsdosan. På vardera sidan av batteriet är vindrutan spolarvätska reservoar och kylarens lock.
Starthjälp en 2002 Buick
p Om du vill hoppa -starta en 2002 Buick, kommer du inte ansluta startkablar till batteriet själv. Detta är sant oavsett om Buick är en LeSabre eller annan modell. Istället kommer du ansluter kablarna till den avlägsna positiva terminalen. I alla 2002 Buick, är den avlägsna pluspol beläget under huven, bakom under-huven säkringsdosan. När starthjälp din Buick, kör den andra bilen med fungerande batteri tillräckligt nära så att de två huvarna är nära men inte röra. Båda tändningar ska vara avstängd. Efter att lokalisera de positiva och negativa polerna på fungerande batteri, ta bort locket på den avlägsna positiva terminalen på din Buick. Anslut den positiva startkabeln till den avlägsna positiva terminalen på din Buick och anslut den andra änden av den positiva startkabeln till den positiva polen på den andra bilens batteri (eller fjärr pluspol). Anslut den negativa startkabeln till minuspolen på fungerande batteri och anslut den andra änden av minuskabeln till en omålad metall plats på din Buick. Starta motorn på bilen med bra batteri och, efter några minuter, starta motorn på din Buick.
Byta batteri

Alla 2002 Buick kommit fabrik utrustade med en ACDelco batteri. När batteriet är helt dött och batteriet vätskan går, köpa ett annat batteri för att ersätta den. För att säkerställa att du köper rätt batteri, lokalisera ersättare numret på det urladdade batteriet etikett och hänvisa till det numret när du handlar för ett nytt batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129832.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.