Hur fungerar en FOB Chip Arbete?

I slutet av 1990, började biltillverkarna sätter in transponder chip till nyckelbrickor och nycklar tändning för att motverka stöld genom att bädda in en unik kodad signal som skulle resa till bilens dator och rygg och låta bil som ska öppnas. De är en integrerad del av bilens säkerhet. Historia

i slutet av 1980, insisterade tyska bil försäkringsgivarna att bilföretagen göra mer för att skydda de bilar de var tillverkning och att göra detta med elektroniska medel. Detta ledde till transpondrar, placeras i nyckelbrickor. En transponder är i grunden en liten radiosändare. Det sänder en signal till bilen, berättar den för att öppna, stänga, låsa eller öppna bagageluckan med en signal som är helt unik för din bil.
Funktion

transpondrar fungerar genom att gå ström till batteriet när knappen på din fjärrkontroll trycks. Radiosignalen i ditt val - öppna /stäng, lås, och panik - sänds sedan till bilens huvuddator. Vid mottagning av signalen, lyder datorn kommandot din fob skickar det.
Underhåll

Behåll din nyckelbricka effektivitet genom att ersätta batteriet minst en gång per år. Öppna din nyckelbricka och se till att rensa ut allt skräp med konserverad luft. Om möjligt, torka av knappar och yttre nyckel fodral med alkohol för att hålla det fint och rent. Sändaren i fob är en grön kretskort och kan repareras om det blir utsliten genom kontakt färg och en liten pensel. Håll rent och torrt och det bör hålla dig livet på din bil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129790.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.