Min motor gör ett metalliskt galler Brus

Om du är intresserad av att spara tid och pengar genom att kunna felsöka och åtgärda din bil, att känna till några av de ljud som din bil gör kan bidra som en av de första stegen för att identifiera ett problem . Om du hör ett metalliskt galler eller slipning buller som härrör från motorn, det finns ett par potentiella problem som orsakar bullret. Starter-Svänghjul

Byt starter. Ibland, om startmotorn slipning växlarna på svänghjulet, kommer motorn att ha ett metalliskt galler ljud när du först veva, även om det inte kan hända varje gång du slår bilen på. Trace den positiva batterikabeln, som delar och leder till startmotorn och till generatorn. Koppla bort den negativa batterikabeln från ditt fordon. Ta ut fästbultarna och den elektriska anslutningen leder upp till det. Skruva av koppar bult fästa den positiva batterikabeln till startmotorn. Byt ut det gamla starter med en ny. Om ljudet fortsätter, så kan du behöva byta ut svänghjulet, vilket är mycket mer komplex och arbetskrävande.
Servostyrning

Kontrollera Styrservoolja i din fordonet. Om styrservoolja är låg, då det kan skapa ett skrapande ljud när bilens styrning vrids ett eller annat sätt. Refill styrservoolja och fortsätta att kontrollera det regelbundet. Om det finns en läcka, kanske du behöver byta ut servopumpen. Om din styrservoolja är extremt låg, då är det lämpligt att inte köra bilen tills vätskan är återfyllas.
Manuella växellådor

Kör din bil och lyssna efter ditt fordon för att göra ett gnisslande ljud när det sätts in i växel om du har en manuell växellåda. Om ett gnisslande ljud uppstår när en växel är ilagd, så kopplingen kan vara defekt. Ta din bil till en professionellt certifierad mekaniker för att få din koppling drift inspekteras och repareras.
Motorupphängning

Lyssna efter rivning och slipning ljud när bilen motorn kör men stillastående. Om din motor och fästen transmission har misslyckats, då bilen kommer att göra ett högt tjattrande ljud som även kunde presentera som metall mot metall slipning, särskilt om de gummihållarna separeras från metallen fästdetaljer för motorfästen.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129759.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.