Hur man byter ett K & N luftfilter

Alla bilmodeller kommer med ett luftfilter som är ansvarig för att hålla någon typ av skräp och små sediment ur motorn. De flesta luftfilter rekommenderas att bytas ut vid behov, men K & N luftfilter är mycket dyrare och håller längre. K & N luftfilter kan rengöras och återanvändas för att få maximal livslängd ur filtret. K & N luftfilter är utformad med fibrer som är dränkta i olja. Eventuellt skräp kommer att fastna inuti de oljiga fibrerna, och endast den friska luften kommer in i motorer intag. Saker du behöver
platt skruvmejsel
bungee rep K
Utbyte & N luftfilter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och fäst den i plats så att den inte faller.
2

Titta i motorrummet och lokalisera luftfilterhuset rutan. Luftfiltret Lådan ansluts till motorns insugningssystem. Boxen kommer att vara ungefär samma storlek som den nya K & N luftfilter. Luftfilterboxens har små metall clips på varje hörn som håller fast den övre delen av lådan över luftfiltret.
3

Bänd varje metallklämmorna bort av luftfilter box med en platt skruvmejsel. Dra lådan rakt upp från av luftfiltret basen. Placera lådan ur vägen för luftfiltret eller använda ett bungee rep att hålla lådan ur vägen för luftfiltret. Haka bungee rep runt lådan och till en av de bästa motorkomponenter för att hålla låda drog över ur vägen för luftfiltret.
4

Dra gamla K & N luftfilter rakt upp ur basen. Anteckna luftflödet pilen på sidan av luftfiltret för att se till att luftflödet pilen på nya luftfiltret är placerat i samma riktning.
5

Lägg den nya K & N luftfilter i basen med luftflödet pilen på sidan av luftfiltret som pekar i rätt riktning. Tryck luften filtrera ner i basen tills det sitter ordentligt inne i basen.
6

Avlägsna bungee rep och ställning luftfilterboxens tillbaka över toppen av luftfiltret. Skjut metallklämmorna tillbaka över toppen av luftfilterboxens tills de låses på plats. Se till att alla metallklämmorna är låsta ovanpå luftfiltret rutan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129758.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.