Min 1998 Jeep Cherokee startar inte

Om din Jeep är att ha problem med att starta det finns några mycket enkla sätt att göra det för att avgöra om det är en enkel fix eller en större reparation. När du felsöker din Jeep se till att du är mycket anpassade till de speciella ljud du hör. De flesta av de problem som är mycket tydlig i ljudet. Du måste vara uppmärksam på dina mätare samt eftersom de kommer att hjälpa dig med några elektriska problem. Varje jeep ägare kan ta dessa beslut efter det sätt på problemet. Saker du behöver
Stålborste
Startkablar
3/4 tums ratchet
skiftnyckeln
Engine starter bespruta
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn. Om motorn inte börjar lyssna efter ett klickande ljud. Öppna huven och kolla batterikablarna. Dessa är på toppen eller framför batteriet. Ta en och se om du kan flytta den med handen. Om du kan då du kommer att behöva byta kablar. Rengör även batteripolerna med en stålborste. Generatorn laddar inte batteriet, eftersom de är lösa. Om det är dagtid använda startkablar och ett annat fordon för att hoppa i bilen. Minns röda handtag på röda anslutningar och svarta handtag på de svarta kontakterna. Om det är natt inte försöka köra eftersom lamporna så småningom kommer att misslyckas och sedan motorn kommer att skära ut.
2

Kontrollera batteriet. Om bilen inte startar och du har ändrat kablarna då problemet kan vara själva batteriet. Ta bort batteriet. Detta kommer att kräva spärren. Den skiftnyckel håller den fyrkantiga skruven på motsatt sida av batteriets kabelanslutningar. Ta bort kablarna och därefter säkerhet hållaren på sidan. Ta ut batteriet till bil delar butik och få den testad. Detta kommer att berätta om batteriet är dåligt. Om det är, byt ut den. Sätt tillbaka batteriet i jeep och säkra säkerhet bultar och kablar.
3

Vrid nyckeln i tändningslåset. Om det börjar och batteriet inte hålla en avgift då du kan ha en dålig generator. Du kommer att kunna berätta om det är generatorn genom att titta på amp mätaren på instrumentpanelen. Om du inte laddar mätaren förblir längst till vänster på mätaren. Växelströmsgeneratorn är placerad på framsidan av motorn med en stor Serpentine belt går runt trissan. Detta kommer att kräva professionell underhåll att reparera.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset. Om Jeep inte startar och du har gjort de tre föregående stegen då problemet kan vara starter. Det ligger på botten av motorn på förarsidan. Det är en lång cylindrisk del cirka åtta inches lång. Du kan ha en kompis knacka på den för att försöka få starter att vända för att få det att starta motorn, men du kommer att behöva för att få det till en professionell så snart som möjligt, eftersom det inte kan börja om igen. Detta kommer att kräva en professionell mekaniker att byta om du inte är bekant med att arbeta på bilar.
5

bort luftfilterkåpan och kolla luftfiltret. Om luftfiltret är smutsigt försöker starta jeep om Jeep inte startar spraya en liten mängd motorn startas i luftintaget och försöker starta igen. Om det inte startar måste du ha ett professionellt utseende på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129745.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.