Hur vet man att en PVC-ventil på en 2002 Toyota Prius är Bad

Den PCV (Positive vevhusventilation) ventilen är ansvarig för att hjälpa till att minska utsläppen genom att arbeta för att ge den rätta luft-bränsleblandning för förbränning. Enligt Tegger.com, byta motorolja på 2002 Prius är en av de mest användbara förebyggande rutiner för underhåll av din PCV ventil. Det finns flera olika tecken på en potentiellt misslyckades PCV-ventilen. Du bör kontrollera och byta PCV ventil med två års mellanrum. Saker du behöver
2002 Prius
Visa fler instruktioner
1

Kör din 2002 Prius. Om du märker att ditt fordon har mindre makt än vanligt, är en potentiell gärningsman luft-bränsleblandningen, som delvis kontrolleras av PCV ventil. Som olja läcker in i spjällhuset och plåt systemet på grund av en dålig PCV ventil, kan du börja märka att gaspedalen känns "klibbiga" när den är nedtryckt.
2

Låt din 2002 Prius till sitta och tomgång när den har värmts upp till normal arbetstemperatur. Om PCV-ventilen inte fungerar, kan gasspjället inte kunna stänga korrekt, vilket resulterar i oregelbundna tomgång och tomgång droppar. Om du märker sporadisk tomgång tillsammans med motorstopp ut, då PCV ventilen kan behöva bytas ut.
3

Gå runt bakom din 2002 Prius. Om du ser blå rök kommer från avgasröret, har olja läckt in dina löpare insugningsröret, vilket också resultaten från en trasig PCV ventil. Också leta efter små droppar och pooler av olja på din uppfart under bilen. Även om inte alla olja läcker resultatet från splittrade PCV ventiler kommer inspektera PCV-ventilen och komponenter mångfaldiga hjälpa till att avgöra huruvida läckan ursprung är från PCV ventilsystemet. PCV-ventilen är bakom ventilkåpan, vilket är där oljan läggs till din motor, och på baksidan av spjällhuset. Spjällhuset är där luftfilterboxens ansluts till grenröret, som ger intryck av flera böjda revben samman, liknande vikningar av ett dragspel. Den PCV-ventilen ser ut som en liten mutter med en öppning i toppen.
4

Avlägsna PCV-ventilen från din 2002 Prius medan fordonet är igång och i det parkerade läget. Skaka PCV-ventilen, lyssna efter ett metalliskt klickande ljud, vilket indikerar att ventilen fungerar korrekt. Om det inte gör ett klickande ljud, så borde bytas. Sätt ditt finger över hålet i röret där PCV skruvar, känsla för ett vakuum suger
5

eftersom det drar luft genom intaget. Om du inte känner en dammsugning eller sugande effekt, kan du behöva byta ut ventilen eller slangen, om inte båda komponenterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129737.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.