Hur man testar ett 6 volts batteri

Sex-volts batterier används för att driva poster såsom motorcyklar, golf buggys och rullstolar. Två 6 volts batterier, kopplade i serie för att producera 12 volt, används också ofta i fritidsfordon som de håller längre än ett 12-voltsbatteri. De batterier som används för att driva dessa objekt är blybatterier och kan producera en konstant 6 volt tills de är nästan helt urladdat (ca 80 procent). Du kan testa om batteriet producerar 6 volt med hjälp av en voltmeter eller multimeter. Saker du behöver
multimeter eller voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Gå till 6-volts batteri och bestämma polariteten av de två batteripolerna. Varje terminal är tydligt märkta. Den positiva terminalen märkt "Pos", "+" på, eller intill, terminalen. När du har hittat den positiva polen, är den andra terminalen den negativa terminalen, men för att bekräfta leta efter "Neg" eller "-" på, eller intill, terminalen. Vissa terminaler kan ha små plast färgade ringar runt basen av terminalen gör identifieringen ännu enklare:. Rött för positivt och svart för negativ
2

Ställ en multimeter eller voltmeter för att mäta volt i intervallet 0 till 12, om den har varierande inställningar. Mätaren har två färgade trådar fästa det: röd mening positiv och svarta mening negativt. På slutet av trådarna är metall sensorer.
3

Placera sensorn på änden av den röda kabeln till den positiva batteripolen. Placera sensorn på änden av den svarta kabeln på batteriets minuspol.
4

Titta på digitala eller mätarens display på multimeter eller voltmeter. Den bör läsas 6 volt om batteriet är i god kondition och minst 20 procent laddat. Om det står mindre än 5 volt, ladda batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129699.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.