Hur tjänst sändningen på en 2003 Honda Accord

Precis som alla andra delar av din bil, behöver överföringen på 2003 Honda Accord regelbunden service. Din överföring är en intrikat del av din Accord som är ansvarig för att flytta motorns kugghjul. Transmissionsolja används inuti din sändning för att hålla dess delar smorda och fungerar korrekt. Transmissionsolja i din Accord bör bytas en gång var 60.000 miles. Du kan utföra denna reparation på under 30 minuter hemma. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Dra upp din Accord parkeringsbroms att engagera den. Palla upp den bakre änden, står set domkraften under bakre ram och nedre Accord på pallbockar.
2

Dra din spaken Huvlås och höja din huva. Lossa och ta bort den negativa (eller svart) batterikabeln från sin terminal. Dra den åt sidan så att den inte vidrör någon annan metall.
3

Skjut under bakre änden av din Accord med din socket set och tråget. Leta bulten transmission avloppet. Det ligger på nedre baksidan av din sändning. Skjut drain pan under överföringen avtappningspluggen. Lossa och ta bort pluggen med din socket set. Håll ett finger på eller nära avtappningspluggen när du lossar den så att den inte faller in i droppskålen i den avrunna vätskan. Byt avtappningspluggen när vätskan är helt dränerad.
4

Kontrollera tätningen överföring packningen. Packningen tätningen löper längs gränserna hos transmissionen pannan. Kör fingret längs den yttre omkretsen av pannan. Om fingret är ren, packningarna är fina. Men om du känner dig vätska, bör du byta packningen. Ta bort raden av fästskruvar som löper längs omkretsen av överföringen pan med uttaget set. Dra pannan ut och skrapa bort den gamla packningen med en spackel. Seat den nya packningen med tätningsmedel och installera pannan.
5

Hitta din oljestickan transmissionsolja. På din Accord, det är på höger sida av motorblocket, mot baksidan av motorn. Dra ut oljestickan transmissionsolja ut och ställ den åt sidan.
6

Infoga en lång tratt i transmissionsolja s mätstickehålet. Häll 3 liter transmissionsolja i. Låt den stå i 10 minuter. Ta bort tratten och mätstickan. Starta motorn och kontrollera vätskenivån på mätstickan igen. Om det behövs mer, stanna motorn, sätt i tratten och tillsätt mer transmissionsolja. Gör detta tills det vätskenivån är full.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129696.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.