Hur en Dynamometer Works

En dynamometer är en enhet som kan mäta kraften eller hastighet. Dynamometrar kommer i flera olika typer och används ofta i bilar för att avgöra hur mycket kraft som finns tillgängligt , eller behövde , från en motor . Tröghet

Tröghet dynamometrar mäta hastigheten av objekt - stora , fritt snurrande fat - som spinns av hjulen som en bil accelererar . De arbetar i samverkan med en dator för att exakt mäta hästkrafter.
Hydrauliska

Hydrauliska dynamometrar består av en eller flera stora trummor som , i samband med ett hydrauliskt bromssystem , tillämpa olika nivåer av resistens till drivlinan . En lastcell , som används som en broms , mäter också vridmomentet anbringas på hjulen , från vilken hästkrafter av fordonet kan beräknas .
Elektromagnetisk
< p > hastighetsmätaren i ett motorfordon är ett exempel på en elektromagnetisk dynamometern. En metallskiva förbindelse med hjulen roterar en magnet inuti en metall kopp. Rörelsen inducerar motsatta elektromagnetiska strömmar i koppen , så det roterar och förflyttar hastighetsmätaren nålen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129690.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.