Hur täta en Aftermarket Taklucka

En bil takluckan har många fördelar när de används under körning, men de kan läcka vid regnväder som kan orsaka insidan av bilen för att bli våt och mögliga. För att undvika dyra invändiga reparationer, är det alltid en bra idé att se till takluckan tätningarna fungerar korrekt vid första tecken på fukt inuti fordonet. Beroende på svårighetsgraden av läckan, och det är grundorsakerna det finns en mängd olika lösningar på problemet att de flesta auto entusiaster kan utföra själva att spara på bekostnad av en resa till generalagenten. Saker du behöver
Ficklampa
trädgårdsslang
Tandpetare
Arbetshandskar
Märkpenna
Svart tätningslist självhäftande och White litiumfett eller molybdensulfid fett
Självhäftande renare
Brukskniv
Rena trasor
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera det område där läckan sker genom takluckan stängs, då inspektera tätningarna med en ficklampa medan taklucka är dränkt i vatten. En assistent med en trädgård hus fungerar fint för denna uppgift. Leta efter den initiala vatteninträngning område, snarare än där vattnet hamnar reser.
2

Stäng av vattnet, torka sedan takluckan och öppna det. Fastställ om förseglingar har brutits i området där läckan började, eller om det ackumuleras damm eller smuts hindrar tätningen från god kontakt med taklucka. Också kontrollera att dräneringshålen ligger inom tätningarna inte är igensatta. Igensatt dräneringshål tenderar att tvinga överflödigt vatten i bilen, i stället bort från takluckan som avsett. Addera 3

Torka av hela omkretsen av tätningarna med vitt litiumfett med en ren trasa . Få helt in i spärrkanaler med fingertopparna för att rensa ut all smuts och gunk. Fortsätt att torka tätningarna tills trasan inte längre samlar skräp. Med hjälp av en tandpetare, försiktigt sondera dräneringshål i tätningen att se till att de inte är igensatta. Testa takluckan igen för vattentäthet.
4

Byt ut skadade eller brutna förseglingar med den rekommenderade byte set. Se till att du tar del av året, märke och modell av din bil tillsammans med den särskilda taklucka information så att du köper rätt tätningar för din konfiguration.
5

bort de skadade tätningarna genom att först markera 4 hörn med märkpenna - vänster, höger, fram och bak. Sedan med båda händerna försiktigt dra den första tätningen tills den halkar av sin position. Använd handskar för att hjälpa till med att gripa och hålla händerna rena vid byte av tätningar. Ta bort tätningarna runt omkretsen av takluckan.
6

Rengör eventuella kvarvarande limrester som kan finnas kvar från de gamla tätningarna. Använd en icke-slipande lim remover och gnugga försiktigt med en mjuk trasa. Var noga med att inte gnugga utsidan av fordonet eftersom vissa självhäftande removers kan ta bort färg förutom limrester. Torka området noggrant efter att ta bort alla klister remover.
7

tag i nya tätningar och försiktigt dra tillbaka pappersbaksidan täcker den självhäftande sidan 1 till 2 inches i längd. Rikta in ersättande sälar i samma konfiguration markeras på de gamla tätningarna med permanent markör som vägledning. Försiktigt men bestämt trycka tätningen ner, och sätt in det i ett spår (om tillämpligt) och håller trycket under 1 minut. Fortsätt att återförsluta varje avsnitt på samma sätt, tills hela omkretsen har installerats.
8

Kör fingret längs tätningsytan. Det bör vara jämn och slät, med några vändningar eller knölar i någon plats. Justera vid behov. Fortsätt ställa sälar som krävs innan limmet uppsättningar.
9

Klipp bort eventuellt kvarvarande överskott tätningsmaterial med en vass mattkniv. Se till att mäta den exakta mätningar flera gånger innan du skär för att garantera en perfekt passande tätning. Låt tätning torka i flera timmar - eller som rekommenderas köpa tätningstillverkaren - innan du stänger takluckan

. .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129681.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.