Min 1984 Nissan 300 ZX Bilen startar inte

Sanningen om Cars hemsida beskriver Nissan 300ZX som en klassiker. Författare Paul Niedermeyer påpekar att Paul Newman vann en Trans Am race i en 300ZX 1986. Den 300ZX är en sportig bil, men har också sett plikt som en populär familjebil. Oavsett hur tillförlitliga, någon bil tillverkad i 1984 är benägen att uppleva problem, med tanke på dess ålder. Det finns några felsökning tekniker du kan använda om du upptäcker att din 300ZX inte startar. Instruktioner
1

Lägg gas till din bil. Om din Nissan har ingen gas, kan det börja inte. Om gas mätare inte fungerar, kanske du inte vet att du har slut på gas.
2

Vrid nyckeln i tändningen till "Tillbehör" och se om vindrutetorkarna arbetar . Om de rör sig långsamt, kan ditt batteri vara låg. Snabbstarta bilen och låt den gå i ungefär en timme att ladda batteriet. Om bilen ändå inte startar, kan du behöva ett nytt batteri.
3

Leta efter "Check Engine" lampa på instrumentbrädan. Om det handlar om, innebär detta att datorn till din motor fungerar. Om den inte tänds när startnyckeln vrids till "Tillbehör" läget innebär det antingen att datorn är trasig, eller en tråd kan vara lös.
4

Dra runt motorn och lyssna för någon näven, gnällande eller skrikande ljud från bilen. Banging ljud tyda på ett problem med motorn, såsom låg eller ingen olja. Högfrekventa ljud är ett symptom som ett bälte är löst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129662.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.