Symtomen på en låg kompression Scooter

Många problem kan orsaka låg kompression i din scooter motor. Några av dem är interna - som dåliga ringar - och kan bara hittas genom att motorn demonteras. Andra är synliga från utsidan av motorn - som ett löst tändstift - och kan hittas genom att helt enkelt ge det en god fysisk inspektion. Men alla dessa problem lämnar några kontrollampa tecken på att något är fel och att låg kompression kan vara orsaken. Motorn startar inte

Ibland kompressionen sjunker så lågt att motorn helt enkelt inte startar. Detta symptom innebär inte automatiskt att låg kompression är den skyldige. Problemet kan vara något så enkelt som en tom bensintank eller ett tändstift tråd som har blivit frånkopplad. När man står inför några symptom, är det bäst att eliminera alla av de enklaste möjliga orsaker först innan du antar det värsta. Det spelar också om motorn gör någon ansträngning för att starta, tydligen, har en helt död motor ett potentiellt värre problem - såsom kärvande delar inuti motorn - än en som försöker veva. Om en komprimering problem är att hålla din scooter från start, kan det vara en mycket dyr reparation. Addera Motor går ojämnt
p Det är också möjligt att motorn startar, men du måste skruva motorn flera gånger och du kan inte förutsäga när det kommer att äntligen börja, om alls. När motorn startar, körs det ojämnt. Du "ge den gas" men det gör inte rev smidigt. Medan låg kompression kan ofta vara ett dyrt problem, är det faktum att motorn går uppmuntrande. Komprimering bäst testas medan motorn är varm och går, så en eventuell komprimering problem kommer sannolikt att vara mindre allvarliga - fortfarande dyrt kanske, men kanske mindre än en komplett motorrenovering. Problemet är mer sannolikt att vara något enkelt som en packning som har gått dåligt när motorn kan köras.
Motor har några Power

Din scooter kan start och även tomgång ganska bra, men när du börjar att accelerera, alla satsningar är avstängd. Ibland accelererar långsamt, kämpar för att få upp farten, andra gånger kan det börja bra nog men snabbt förlora makten och långsam till en genomsökning. Hill-klättring kan bli omöjligt, du kan även ha att hjälpa din scooter på milda stigningar. Även om detta är ett vanligt symptom på komprimering problem, kan det också vara ett symptom på koppling eller kedja problem. Återigen, är det bäst att kontrollera dessa enklare (och potentiellt billigare) problem innan förutsatt att du har låg kompression.
Brinnande olja

En av de vanligaste traditionella symtom av låg kompression är lukten - och möjligen rök - av brinnande olja kommer ut ur ditt avgassystem. Om detta symptom dyker upp i samband med någon av de andra symtom, är en komprimering check definitivt i ordning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129652.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.