Hur ska strålkastarna ställas in på en 2004 Hyundai Elantra

En av de första ändringarna av tidiga bilen var tillägget av strålkastare. Idag är strålkastaren en av de viktiga säkerhetsfunktioner som är gemensamma för alla fordon. Strålkastare måste underhållas, eftersom de är viktiga för körsäkerheten. A 2004 Hyundai Elantra strålkastare ska kontrolleras varje år för att säkerställa att de är inriktade på optimal riktning. Inställning av strålkastare är en enkel och lätt uppgift för någon gör-det-självare. Saker du behöver
Yard stick
Sidewalk krita
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park din Hyundai Elantra på en plan yta, cirka tio tum framför en stor vägg eller garageporten. Du behöver 25 meter bakom bilen för att backa upp efter dina mål har skapats.
2

Mät diametern på strålkastarens lins. Mät hur långt det är från marken till mitten av strålkastaren. (Dina däck måste vara ordentligt pumpade vid denna tidpunkt för mätningarna ska vara giltig.) Överför denna mittpunkt till väggen framför varje lins med en bit krita.
3

Rita två kors formar in från varje Strålkastarglas, med krita och måttstock. Armarna i kors måste vara minst sex inches i längd, och i mitten av korset borde vara mittpunkten av linsen. Dessa kommer att bli mål för anpassning av strålkastarna.
4

Tillbaka Hyundai upp 25 meter, och slå på strålkastarna. Gå till framsidan av bilen, och lokalisera justeringar skruvarna. Det finns två på varje lins, en längs överst i mitten och en längs innerkanten.
5

Justera skruvarna, tills de landar på den högra delen av målen. Förarens sida bör falla två inches under den horisontella armen och två tum till höger om den vertikala. Passagerarsidan ljus bör också vara två inches under horisontalplanet, men det bör falla direkt på den vertikala.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129648.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.