Hur vill kolla Transmission Fluid på en 2004 Pontiac Sunfire

I 2004 års Pontiac Sunfire har ett förseglat transmissionssystem installerat för att skydda delarna från exponering för väder och vind. För ägaren av en 2004 Pontiac Sunfire, innebär detta att kontrollera transmissionsolja är lite svårare än det är på andra bilar. Om du öppnar huven, kommer du inte hitta en överföring oljestickan. Istället förbereder att bli smutsig och krypa upp under fordonet. Saker du behöver
Ficklampa Sida 2 stoppblocken
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Kör din bil från ca 5 minuter för att värma upp motorn och transmission.
2

Kör fordonet till en plan, plan yta och stäng av motorn. Inte parkera på någon typ av lutning, annars kan du inte kontrollera transmissionsolja korrekt.
3

Placera en bromskloss på framsidan, förarsidan däck och se till att den ligger inklämd mot däcket säkert. Gå till passagerarsidan och plats bakom däcket och kila blocket ordentligt. Detta är för din säkerhet att hindra fordonet från att rulla om du stöter den samtidigt under bilen.
4

krypa under bilen, på passagerarsidan och ser precis ovanför framaxeln. Du kommer att se en plugg bredvid oljetråget.
5

Ta bort pluggen med dina tänger, genom att skruva moturs. Se till att du är placerad bort från pluggen när du gör detta. När locket lossnar, om din vätska är fullt, kommer det börja droppa - Sätt omedelbart på locket. Om vätskan inte droppar, är ditt transmissionsolja låg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129624.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.