Hur man bygger en enkel 12 volts batteriladdare

Om ett blybatteri laddas för snabbt, kan batteriet överhettas och avger brandfarlig vätgas. För att minimera risken för att ladda ett bly-syra-batteri för snabbt, kan du välja att ladda batteriet med en rännil-laddare. En trickle-laddare behöver inte vara en komplicerad elektronisk krets, i själva verket kan en enkel 12-volts batteriladdare konstrueras med hjälp av en DC-adapter. Saker du behöver
12-volts DC strömadapter
Elektriska tång
Två crimp-typ ring terminaler
Märkpenna
Skruvmejsel
krokodilklämmor | 12-volts bilbatteri
Visa fler instruktioner
1

Klipp av spetsen från änden av nätadaptern, och markera den positiva ledningen med märkpenna. Dra isär adapter kablar tills du skapar en separation av cirka sex inches mellan trådändarna. Skala av en halv tum av isolerande material från varje tråd ände.
2

in den avskalade änden av adaptern positiva kabeln i en av ringkabelskor. Crimp terminalen till tråden.
3

Använd märkpenna för att märka något av krokodilklämmor med ett "+"-tecknet. Ta bort den övre skruven på det här klippet, och för in skruven genom roundelen av den positiva tråden ring terminal. Sätt i skruven tillbaka i skruvhålet, och dra åt skruven så att den håller klämman ordentligt på krokodilklämma.
4

in den avskalade änden av adaptern negativa kabeln till den återstående ringen terminalen. Crimp denna ring terminal till slutet av adapter kabeln.
5

Ta bort den övre skruven på omärkta krokodilklämma, och för in skruven genom den cirkulära delen av den negativa kabeln ring terminal. Sätt i skruven tillbaka i skruvhålet, och dra åt skruven så att den håller klämman ordentligt på krokodilklämma.
6

Fäst den positiva krokodilklämma till batteriets pluspol. Fäst den negativa krokodilklämma till den negativa batteripolen. Anslut batteriladdaren och låta batteriet laddas under minst fyra timmar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129611.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.