Batteri Kabel storleksguide

Oavsett om du ändrar eller storleksändring din bilbatteri eller ett djupt cykel batteri bank för en förnybar energi -system , är det viktigt att använda rätt storlek batteri för att optimera den el som går in och kommer ut av ditt batteri . Förnybara energisystem

Mest batteribanker används för förnybara energisystem har korta kabellängder och använda antingen sex - , 12 - eller 24 - volts batterier . Typiskt är åtta - gauge tråd som används för att koppla batteriet banken i en serie krets för förnybara energisystem , såsom sol- och vindkraftverk generatorer . Otherpower rekommenderar att du använder # 2 /0 svetsning kabel , även om det är mycket dyrare än vanliga AWG ( American Wire Gauge ) kabel .
Wire Composition

Tråden sammansättning , huruvida aluminium , koppar , silver eller annan metall används , kommer att bidra till att bestämma storleken på batterikabeln . Koppar är den mest använda tråd för batterier och elektriska system , även om du kanske vill använda en typ tråd komposition som har en större effektivitet , såsom silver , beroende på ditt projekt .
andra överväganden

Normalt måste ledningar och kablar är dimensionerade för den strömstyrkan i batteriet systemet och längden som krävs för ledningarna att färdas från punkt A till punkt B. Consulting ett diagram tråd storlek kommer att bidra till bestämma rätt storlek kabeln för att använda för ditt batterisystem .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129597.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.