Generator Case Styles

Generatorn är den del av ett fordons motor som genererar en elektrisk spänning, vilket gör att bilens batteri för att ladda och även låta driften av alla de elektriska tillbehören på fordonet såsom lampor, cigarettändare, radioapparater, och datorsystem, medan fordonet är i drift. Ursprungligen var växelströmsgeneratorer kallades generatorer, och de genererade en direkt elektrisk ström, men när omkopplaren gjordes att generera en växelström, var växelströmsgeneratorer omdöpt. Den växelström är mer kraftfull och kan omvandlas till tolv volt likström genom en spänningsregulator och likriktare montering. Genom historien har det funnits ett antal olika utföranden generator fall, eftersom det finns bokstavligen hundratals olika typer av generatorer som har utformats för att driva olika fordonets elektriska system. Stora Case Generatorer

GM och Ford, två stora amerikanska bilföretag, har använt stora väska generatorer under flera decennier. De stora fallet generatorer är vanligtvis skapade för lastbilar och andra höga efterfrågan fordon el som behöver 100 amp eller större generatorer. Det stora fallet ger mer plats för större generator lindningar och statorer, vilket i sin tur möjliggör större kraftproduktion än en liten väska växelströmsgenerator. Utöver detta, hade många av de stora fallet generatorer interna spänningsregulatorer snarare än externa sådana, så mindre kabeldragning och mindre komplexitet behövdes för en stor case generator.
Liten väska Generatorer

ofta på lägre fordon effektbehov och motorer såsom personbilar, har det lilla fallet generatorn typiskt en extern spänningsregulator, såvida statorn och lindningarna är mindre eftersom bilen kräver mindre effekt och spänningsregulatorn kan vara installeras internt. Typiskt är dessa 60 till 65 amp generatorer som har hittats i personbilar. Den mindre fall bidrar också med enkel installation i trånga motorutrymmen finns i dessa mindre fordon.
Reversed Generator målen och Clocking

I vissa fall, det yttre höljet av generatorn bolt lug hål som återförs från en liknande stil av generatorn, och som kan öppnas och stängs, eller klockade, tillåter installation i en annan bil. Om ärendet är stort eller litet, om generatorn är kunna klockas, kan generatorn fall kunna anpassas till de befintliga fästena i fordonet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129583.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.