Skillnader mellan Vridmoment & Hästkrafter

Vridmoment och hästkrafter är mått på motorns prestanda i bilar. Tillsammans bestämmer de maximala prestanda en motor kan faktiskt göra och hur detta kan uppnå nämnda resultat. Medan dessa två är relaterade till varandra och båda är viktiga när man jämför bilmotorer, de har skilda verk som specifikt anges från varandra i fråga om hur de påverkar motorns prestanda. Bogsering och bära tunga bördor

Förenklat inom ramen för bilmotorer, bestämmer hästkrafter hur snabbt ett fordon kan färdas. Det är en enhet för effekt definieras av de rotationskrafter som tillåter vridmoment för att utöva den avsedda prestanda för bilen. Som ett mått på effekt som motorn, kan du få en bil hästkrafter genom att multiplicera vridmomentet och motorns varvtal (varv per minut).

Stadsjeepar och lastbilar har generellt mycket hög hästkrafter jämfört med små sedaner eftersom de behöver mer kraft för att bogsera tunga saker, inklusive sig själv. Dessa fordon är konstruerade för att bära tyngre laster och resor i styvare körförhållanden.
Kraft som krävs för motorerna skall fungera optimalt

Vridmomentet avgör hur snabbt hästkrafter av ett fordon kan nås. Det är en mätning av kraft, vanligen i foot-pounds, som ger mängden arbete en motor producerar för att uppnå den hastighet den är kapabel till. Som ett exempel, kan du föreställa dig en lång hävarm kopplad till motoreffekten. Mängden ansträngning motorn behöver producera för att effektivt flytta eller stänga av denna spak hänvisar till motsvarande vridmoment. Begreppsmässigt avser vridmomentet till den faktiska grymta av motorn, medan hästkrafter är den effekt som krävs för att vev vridmoment till fordonets hjul.
Starta motorn och underhålla Hastighet

När du handlar för ett fordon, bestämmer momentvärdet varje bit av force dess motor har att erbjuda och hur det gäller den nämnda kraft till överföringen. Utan vridmoment, skulle en bil inte kunna starta på en kulle utan golv och det skulle inte vara möjligt att spinna sina däck.

Bilens hästkrafter är den verkliga makten som håller den i rörelse. Utan hästkrafter, skulle fordonets motor har svårt att hålla höga hastigheter, speciellt vid passage motorvägar och klättring i höga hastigheter på platser med hög höjd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129578.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.