Oljud i den främre änden av en Mercury Villager

The Mercury Villager introducerades av Ford som en bränslesnål och utrymmesbesparande minivan 1993. Fordonet var också ett försök av Ford för att göra övergången från sina äldre bak-fordon till den färska Ford Windstar. Den yttre och inre design av Villager skiljer det från de flesta andra bilar i sin klass. Ford skryter med att bilens unika dimensionering, sittplatser och hantering egenskaper gör det sticker ut i en fullsatt minibuss segment. Några buggar, dock orsaka outhärdlig front buller och kan hota att alienera ett antal Ford lojalister. Ändlänkar Frågor

krängningshämmaren utger sig för att minska den magra av fordonet vid kurvtagning. De krängningshämmare ändlänkar fästa krängningshämmare säkert till de nedre länkarmarna. Medan ena änden länk av krängningshämmaren är fastsatt till suspensionen, den andra änden är ansluten till krängningshämmaren. Om ändlänkarna inte är ordentligt anslutna på grund av åldrande eller andra skäl, kommer den främre änden avger ett mullrande ljud när bilen träffar ett gupp eller vänder kraftigt.
Främre fjäderben

I Mercury Villager, spelar MacPherson (främre fjäderben) en central roll som en stötdämpare. En spiralfjäder är en integrerad del av stagenheten och olika strävor använder varierande dämpande mekanismer. Medan vissa stöttor förlita sig på olja och en kolv för att dämpa rörelsen, de flesta andra stöttor använder elektroniska komponenter som ger lämplig upphängning dämpar automatiskt. Om stagen är inte i en bra form, resulterar det i en betydande vibrerande ljud när föraren tar en skarp sväng eller färdas nedför en sluttning.
Främre drivaxlar

drivaxlar används för att ansluta fordonets hjul till växellådan. När hjulet vrids är de yttre lederna i axeln utsätts för en enorm press och kantighet. Detta får dem att misslyckas först på de flesta tillfällen och därmed orsaka en skarp klickande ljud när föraren snabbar upp runt lågvarviga högra hörn. Om inte repareras omedelbart, kan CV-leden misslyckas helt och leder till ett högt dunkande ljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129539.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.