Nissan SD33T Specifikationer

Made populär genom dess användning i Nissan Patrol, denna mid-80s (1983-1987) kompressormatade motorn fortfarande eftertraktade av vissa bil entusiaster idag. International-Harvester använde också denna motor i sina scouter som en effektiv diesel alternativ till några av de andra gas-hungriga motorerna på marknaden. Den ursprungliga SD33 var gul, men den överladdade SD33T var blå. Numbers

SD33T är en 3,3 liters, 6-cylindrig, vattenkyld, 101-hästkrafter dieselmotor. Motorn väger 672 pounds. Dess maximala effekt is105 hk vid 3.800 rpm och dess maximala vridmoment är 175 foot-pounds vid 2.200 rpm. Den borrning och slaglängd är 83 millimeter med 100 millimeter. Komprimeringsgraden är 20.8:1 och kolven förskjutningen är 3246 cm ^. Det genomsnitt omkring 25 miles per gallon.
Byggande

Cylinderblocket är höghållfast gjutjärn. Den har utbytbara torra liners. Topplocket är tillverkad av ett enda stycke av höghållfast gjutjärn med gjutjärn, påkrympt skär ventil. Kamaxeln är gjutjärn som har genomgått en speciell process för att öka hårdheten och förbättra hållbarheten. Vevaxeln är drop-smitt stål. Induktionshärdat ytorna är på alla stora och vevstakar. Aluminium i kolvarna är starka, lätta och har god värmeledningsförmåga. De kompressioner och ringar olja är förkromad att förlänga sitt liv. De Precisionslager av stål-backed tri-metallskal. De toppventiler är av speciellt värmebeständigt stål med en extra stellite-behandlad yta på avgasventilen.
Bits & Pieces

Bränslefiltret är en utbytbar patron typ med en överströmningsventil. Luftfiltret är en utbytbar torr-papper. Den grenröret är en fläns typ med en baksida som vetter mot utloppet. Den har en kolv-insprutad bränslepump. Oljepumpen har en utbytbar patron och oljetråget är av pressad stålplåt. Vattenpumpen är en centrifugal, remdriven typen. Generatorn är en 12-volts ,35-amp generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129524.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.