Hur man testar en positiv spänning Regulator

Spänningsregulatorn i en bil håller stadigt, även spänning kör från batteriet till de osjälvständiga delar av bilen. Detta omfattar också komponenter såsom strålkastare och innerbelysning. En dåligt fungerande regulator kan leda till överspänning som kan blåsa lökar eller brist på spänning som kan förhindra att belysningen inte fungerar. En del av testprocessen innebär positiva uttaget på regulatorn. Detta måste testas för att få rätt resultat från hela regulatorn. Saker du behöver
Electronics multimeter
Automobile bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Bestäm märke, modell och årsmodell på din bil. Läs instruktionsboken för att ta reda på denna information. Denna information, tillsammans med diagram finns i instruktionsboken, hjälper dig att hitta den exakta platsen för regulatorn som sitter under huven på bilen.
2

Anslut de positiva och negativa uttag på regulatorn till en elektronisk multimeter. Kläm den röda tråden i multimeter till det positiva uttaget och den svarta kabeln till den negativa uttaget.
3

Starta bilen och engagera parken eller nödbroms.
4

Justera ratten på framsidan av multimetern till "Volt".
5

Övervaka digitala displayen på framsidan av multimetern. Spänningen läsning bör vara konstant. Siffrorna kan variera med en eller två siffror men inte mer eller mindre. Siffrorna beror på märke, modell och årsmodell på ditt fordon. Konsultera instruktionsboken för spänningen i just din bil. Byt ut din regulator om du märker några stora antal svängningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129523.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.