2000 4.3 Vortec Head Vridmoment specifikation

GM började producera en linje av Vortec motorer 1988. Denna familj av motorer, inklusive 4,3-liters, använder en teknik som skapar en virvel, en snurrande flöde, i förbränningsrummen. Virveln blandar mer effektivt luften och bränslet under förbränningsprocessen. Den 4,3-liters eller 262-kubik-tums, deplacement motorn är en utveckling på Chevrolets 5,7-liters V-8, förutom att den saknar siffrorna 3 och 6 cylindrar. Motorspecifikationer

År 2000 var denna Vortec motor placeras i sådana fordon som Oldsmobile Bravada och Chevrolet Astro. Dess sex cylindrar vardera hade två ventiler, som hade en enkel överliggande konfiguration. Denna motor hade ett hål med 4 inches och en stroke 3.48 inches. Dess 9,2-1 kompressionsförhållande tillät det att tjäna 190 hästkrafter vid 4.400 rpm och 250 foot-pounds av vridmoment vid 2.800 rpm.
Cylinderhuvud

ett cylinderhuvud i en förbränningsmotor, även kallad huvudet, vilar ovanpå cylinderblocket och cylindrarna. Det är på en plattform med ventiler, vipparmen, och tändstift, och ansluts till motorns intag och avgasgrenrör.
Topplock
p Alla av bultarna förbinder topplocket till motorblocket kräver 22 foot-pounds av vridmoment.

motorns avgasgrenrör kräver 22 foot-pounds av vridmoment på bultar till topplocket. Insugningsröret får först 2 mul-pounds, sedan 9 foot-pounds, och slutligen 11 foot-pounds av vridmoment för att fästa på topplocket.

Motorns skruvar vipparm till topplocket med 20 fots- pounds av vridmoment. Den tändstift till topplocket bilagor kräver 11 foot-pounds av vridmoment. Ventilkåpan och topplocket bult tillsammans med 8.83 mul-pounds.
Övriga specifikationer

Avgasröret kräver 20 foot-pounds av vridmoment för att fästa grenröret . De fan-blad-till-fan-koppling bultar kräver 24 foot-pounds av vridmoment, och fan-koppling-till-vatten-pump bultar kräver 17 foot-pounds.

Vevaxel-till-motor- blockera bultar krävs 15 foot-pounds av vridmoment tillämpas i två steg. Den motorblocket och transmission bult tillsammans med 35 foot-pounds av vridmoment. Oljetråget bultar vridmoment till 18 foot-pounds. Oljetråget avtappningsplugg kräver 18 foot-pounds av vridmoment. Oljepumpen fäster på motorblocket med 65 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129509.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.