Varför är min bil gör gurglande läten?

Många rörliga delar och komponenter samverkar för att driva en bil framåt . Att känna några av de varnings ljud - oavsett om det är en virvlande , gurglande , skrikande eller gnissel - kan hjälpa till att snabbt diagnostisera problemet med fordonet . Vattenpump

Om bilen gör ett gurglande ljud och du har läckande vatten eller kylvätska , kan du ha en sviktande vattenpump eller läcka i ditt kylsystem . Kolla under bilen för pölar av kylvätska och kontrollera din kylvätskenivån för att se om det behöver fyllas på för att förhindra överhettning .
Termostat

annat potentiellt problem som kan uppstå med porlande ljud är termostaten , vilket hjälper till att reglera cirkulationen av kylvätskan när motorn värms upp . Om termostaten har fastnat i stängt läge , kan kylvätskan börja värma snabbare och stanna varmt längre , leder ett gurglande ljud när du stänger din bil utanför .
Air i kylsystem

Om det finns för mycket luft i kylsystemet , kan det behöva luftas för att felsöka gurglande ljud . Kontrollera servicemeddelanden och påminner för eventuella fel i kylsystemet , såsom uppvärmning kärna , kylare , termostat eller vattenpump . Lösningen innebär att se till att kylvätskenivån är fullt i kylaren och sedan fylla värmeelementet självständigt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129505.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.