Hur man byter Trans Fluid på en 2002 KIA Spectra

Kia rekommenderar att ändra din Spectra automatiska transmissionsolja var 30.000 miles. Beroende på dina körvanor kan du behöva byta vätskan oftare. Hålla transmissionsolja på lämplig nivå på 2002 Kia Spectra är mycket viktigt. Om vätskan sjunker för lågt eller tar slut, kan du förstöra sändningen. Byte av transmissionsolja på Spectra tar bara några minuter och kan förhindra allvarlig skada på din sändning. Saker du behöver
Jack
2 pallbockar
SP-III automatlåda vätska
Funnel
Rag
Wrench
Bucket
Visa fler instruktioner

1

Starta motorn och låt den gå eller köra bil i 10 till 15 minuter för att värma upp transmissionsolja.
2

Lämna motorn på tomgång men ställer parkering bromsa för att undvika att bilen rör sig. Mät din transmissionsolja medan fordonet körs. Leta mätstickan mot baksidan av motorn. Dra ut oljestickan, torka av med en servett, och ersätta den. Dra ut oljestickan tillbaka ut och kontrollera vätskenivån som är på oljestickan ska mätstickan har linjer som läst "Full", "OK" och "Låg", lämplig läsning bör vara mellan " OK och "Full" linje. Om vätskenivån är låg måste du byta vätskan.
3

Park ditt Spectra på en plan yta stänga av motorn. Placera en domkraft under framsidan av din bil och lyft den främre änden uppåt. Placera en pallbock under båda sidorna av Spectra, ungefär sex inches bakom de två framhjulen. Montrarna ska placeras under hissen hack längs ramen på bilen. Se till att kontakterna är låsta på plats. Beroende på dina uttag, kan de ha en automatisk lås eller du kanske måste manuellt sänka säkerheten baren.
4

Lay under din Spectra och koppla bort den vätska som förbinder kylaren och växellådan. Du kanske behöver en nyckel för att lossa klämman som håller linjen ansluten i båda ändar. Bara koppla den sida av linjen som är ansluten till radiatorn. Sätt linjer änden i en hink eller kanna och låt vätskan börjar rinna ut. Vätskan blir varm så att du inte bränner dig.
5

Starta din Spectra motor så att vätskan pumpas helt ur kraftledningen. Håll ett öga på linjen så det rinner, kommer du vill stänga av motorn omedelbart när vätskan slutar dränering.
6

Anslut ledningen till kylaren igen, tätt.

7

Avlägsna domkraften och nedre golvet jack.
8

Öppna din Spectra huva.
9

Lokalisera automatisk transmissionsolja tank fylla port . Det ligger bredvid mätstickan, mot baksidan av motorn. Locket från toppen av tanken
10

Skruva är locket oftast svart.
11

Infoga en ren tratt i tankens öppning.
12

Häll lämplig mängd växellådsolja i tratten, långsamt. Om tanken är klar, kommer du att kunna se hur full tanken blir från utsidan. På en klar tank det finns linjer märkta "Full", "OK" och "Låg" på utsidan av tanken. Du vill ha det så nära "Full" linje som möjligt, utan att över-tanken fylls. Om du inte kan följa det från utsidan, måste du kontrollera nivån på stickan ofta så att du inte överfylla tanken. Dra ut oljestickan, torka av med en servett, och ersätta den. Dra ut oljestickan tillbaka ut och kontrollera vätskenivån som är på oljestickan. Fortsätt att lägga till mer vätska om det behövs. Överfyll inte tanken.
13

Ta bort tratten och sätt på locket ordentligt.
14

Starta din Spectra motor och låt den gå i 10 till 15 minuter och kontrollera vätskenivån igen. Lägg extra vätska om oljestickan nivån läser lite.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129492.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.