Basic Car Underhåll Checklista

Utföra grundläggande uppgifter bil underhåll kan hålla bilen igång mer effektivt, vilket sparar pengar, förlänga livslängden på din bil och hålla dig säker. Vissa av dessa uppgifter och kontroller bör göras regelbundet schemalagda tider, medan andra bör göras när bilen når en viss körsträcka. Du kanske vill rådfråga din bilens instruktionsbok för den rekommenderade underhållsplan samt vägledning för att utföra någon av de uppgifter. Veckovis Underhåll

underhåll som du bör göra varje vecka är enkla, och en del kan göras både efter och när du fylla din bil med bensin.

Kontrollera din kylvätskenivån. Kylvätskebehållaren bör ha låg-och hög-nivå markeringar. Var försiktig! Kylvätskebehållaren är trycksatt och uppvärmd. Vänta tills motorn är coolt att öppna behållaren för att lägga kylvätska och vatten.

Kontrollera däcktrycket och leta efter slitbanan slitage på dina däck. Däck-tryckmätare är billiga och säljs i butiker auto utbudet. Det är bra att alltid använda ditt eget. Om slitbanan slitage är ojämnt kan du behöva få dina däck balanserade.

Kontrollera din olja med mätstickan och tillsätt olja vid behov.

Toppa din vindruta-vätskebehållare.

Inspektera dina torkarblad. Om dina knivar smeta vindrutan eller prat när de flyttar, byter dem.

Kontrollera att blinkers, bromsljus, blinkers och strålkastare fungerar och är rena. Bilsäkringar är billiga och lätta att byta ut.

Bounce din bil för att testa sina stötdämpare. Din bil ska sluta studsa när du drar tillbaka. Om den inte gör det, kan dina chocker bäras eller läcker. Bilens remmar och slangar är tillverkade av gummi, som kan bära, sträcka eller bli
Monthly Maintenance

sliten med tiden. Om din bil inte har fjäderbelastade bältessträckare kolla dina bälten genom att trycka ner på dem

. Bälten med mer än en halv tum av slack bör skärpas.

Byt röta, utbuktning eller spröda slangar.

Kontrollera både styrservo och transmissionsoljor med varje reservoar s oljestickan. Transmissionsolja ska kontrolleras med motorn igång och varm. Se till att din bil är i parken, och parkeringsbromsen på innan så!

Dina bromsar samlas en massa smuts. Se till att torka av den från broms master-cylindrig reservoar lock innan du öppnar den och fylla på bromsvätska.

Överfyll inte någon av dessa vätskor.

Kontrollera din luftfiltret varannan månad och ersätta det om det är smutsig.
Miltal-Based Maintenance

Kolla din instruktionsbok för bilens rekommenderade underhållsplan. De tjänster som tillverkaren rekommenderar vid större körsträcka milstolpar kan hålla bilen går bra och förlänga dess livslängd. Dessa tjänster normalt krävs i steg om 5.000 och 10.000 miles. Medan vissa av dessa uppgifter, som att ändra transmissionsolja, är komplexa och bör göras av en kvalificerad mekaniker, många av dem är enkla att göra själv. Oavsett om du väljer att göra dem själv eller använda en mekaniker, inte undvika detta underhåll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129471.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.