Hur till Ändra Clio Glödstift

1998 det franska bilföretaget Renault släppte den första av sina dieselmotorer. Den första modellen var den 1,5-liters dieselmotor och den andra var den 1,9-liters dieselmotor. Båda motorerna använder diesel och naturligtvis kräver glödstift för att värma upp dieselbränsle. Glödstift arbete genom att värma upp luften och bränslet inuti cylindern och orsakar det att explodera. Denna explosion flyttar kolvarna och håller motorn igång. Om något händer med glödstiften, är det lätt att förstå att motorn inte kommer att köra bra, om alls. Lyckligtvis ersätter glödstiften kräver bara några få verktyg och under en timme av din tid. Saker du behöver
Djupt Hylsnyckelsats
Nytt glödstift
Visa fler instruktioner
1

öppna och säkra huven på din Clio.

2

Titta i mitten av motorrummet. Här bör du se motorblocket.
3

Undersök höger och vänster sida av motorblocket. Beroende på vilken modell av motorn, kan glödstiften antingen uppradade på varje sida av motorn eller på högra sidan av motorn. Leta efter silver, blyerts-formade delar med kablar att ansluta dem till motorn.
4

Ta bort tråden som förbinder glödstiftet till motorn. Detta kallas anslutningen tråd och bör lossna väldigt lätt bara genom att dra den med händerna.
5

Placera din hylsnyckel över första glödstift du vill ta bort. Börja med en 9 mm hylsa och arbeta dig upp om det är för litet.
6

Förvandla din hylsnyckel i en moturs rörelse för att lossa glödstiftet.
7

Ta bort glödstiftet med handen genom att dra ur motorn när den är lös nog.
8

Skjut din nya glödstift i den tomma glödstift kanal. Kontrollera att glödstiftet inte känns krokig, eftersom detta är ett tecken på att trådarna blir korsade.
9

Dra glödstiftet med hylsnyckel genom att vrida den medurs.

10

Upprepa avhandlingar steg för resten av glödstiften.
11

Byt anslutningen tråd genom att trycka tillbaka den i facket du bort det från.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129458.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.