Mopar specifikation

Mopar --- står för "Motor Parts" --- är en del av Chrysler Corporation. De Mopar motorerna är förknippade med flera märken av fordon, inklusive Plymouth, Jeep, Dodge och Chrysler. Även om den huvudsakliga produktionen produkten är motorerna producerar divisionen även bromsar, växellådor, kylsystem och delar styrning. Mopar har utvecklat motorer sedan 1930-talet, när de började med "flata" förgasarmotorer. Idag tillverkar de flera högt rankade motorer, inklusive Hemi. Carbureted Specs

äldsta produktionsenhet på Mopar divisionen var förgasarmotorer. Den flathead sex var en av de mest populära modellerna tillverkas före 1960-talet. De blev senare ersatt med "slant sex" under 60-talet, som kom i flera typer, inklusive 225, 170, och 198. Toppen-producerande motorn var 225 versionen, som var i stånd att generera 145 hästkrafter, samt 215 foot-pounds av vridmoment.
"A"-serien specifikationer

Den första "A"-serien motor som produceras av Mopar var 318, som utvecklades 1957. Den "LA" version infördes 1964, vilket var en nästan identisk motor, men mycket ljusare än originalet. A-serien --- även känd i folkmun som "small block" --- inkluderade flera olika versioner, t.ex. 360, 318, 340 och 273. Den 340 versionen var små block Hemi som blev populariserades av Hemi Roadrunner. Motorn hade en två-nivå grenrör, stora ventiler och en hög komprimering.
"B"-serien specifikationer

"B"-serien --- som senare blev mer populärt kallas "big block" --- inklusive flera versioner också, till exempel 400, 362, 383 och 350. Den "RB" version --- även känd som "Raised Block" --- presenterade 426, 440 och 413. Den 440-modellen var kapabel att upp till 365 hästkrafter vid tiden för produktionen. Den sex-trumma V-8 440 som producerades senare kan generera upp till 390 hästkrafter.
Hemis, Pentastars och Motorer World

Mopar vänder sig till flera olika namn i biltillverkning, det finns flera typer av motorer som ägnas åt olika företag. Den Hemi har blivit populärt igen i Dodge lastbilsmodeller. Den Pentastar motorn är utrustad i flera Chrysler fordon, men kan också hittas i vissa typer av Mercedes. Världen Motorer kan hittas i vissa Mitsubishi och Hyundai-modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129453.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.