Hur man byter en E36 ventilkåpa Packning

ventilkåpan på en motor är det långa metallhölje som går över toppen av motorn huvudet. Detta är också ett gemensamt område för oljeläckage att inträffa. Och även om detta inte nödvändigtvis kommer att göra att motorn stannar körs, skapar det en stor röra i motorrummet. BMW är inte annorlunda, och kan läcka olja från deras ventilen täcker om packningarna inte byts ut med jämna mellanrum. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
mutterdragare
Ventil packning
Packning tätningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna om den nyligen har kört. Öppna huven. Ta bort plast motorhuvar som går över toppen av motorn. För att ta bort, försiktigt bort plastpluggarna i topparna av locken och sedan ta bort muttrarna på undersidan med en hylsa och ett spärrskaft. Ställ täcker undan.
2

bort de elektriska kontakterna som går till toppen av spolarna. Lyft metall låsringen som fäster kontakterna till spolarna och skjut sedan kontakten ur spolen. Lossa mittersta clipset som håller huvudsakliga ledningsnätet för spolarna på plats. Skjut kablarna ur vägen.
3

bort de små muttrarna som håller spolarna på plats. Det finns två markremmar såväl som hålls på med nötter. Notera placeringen av dessa så att de sätts tillbaka på rätt plats. Dra spolar av motorn. Ställ spolarna åt sidan.
4

Ta bort plastkåpan som skyddar den rutan kabelstam som går över insuget och ventilkåpan genom att dra bort det. Skjut kabelstammen ur vägen. Ta bort de små muttrarna som håller ventilkåpan till motorn med en skiftnyckel eller en hylsa och ett spärrskaft. Det finns ett par fler markremmar, så notera var de är installerade.
5

Knacka ventilkåpan med en gummiklubba för att frigöra om från motorn. Dra ventilkåpan bort. Tappa inte någon av de gummibussningar eller platta brickor under ventilkåpan. Rengör insidan av ventilkåpan samt läppen att tätningar till motorn. Rengör motorns samt så det finns ingen packningsmaterialet på den.
6

Placera packning tätningsmedel på motorn vid fronten där tidpunkten kedjeskyddet möter ventilkåpan och på baksidan av locket. Placera den nya packningen på plats på motorn. Montera de två inre packningar som går runt tändstiftshålen.
7

Montera ventilkåpan och dra åt muttrarna till 89 in /lbs med en momentnyckel. Observera att detta inte är mycket snäv. Sätt tillbaka kablaget på plats och sätt tillbaka luckan. Sätt tillbaka spolar, remmarna malda och kontakterna som går till spolarna. Sätt tillbaka motorhuvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129452.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.