Vilken roll spelar den termostat och Radiator Cap Spela i ett kylsystem?

De viktigaste delarna i ett fordons kylsystem är kylaren, kylvätska, vattenpump, kylarslangen, radiator slangklämmor, termostat och kylarlock. Kylmedel kyla, en vatten pump pump vatten samt slang fungerar som distributör. En termostat och kylarlock tycks ha mer passiva roller för upprätthållandet av en motors temperaturnivåer, men verkligheten är tvärtom. Termostat

termostater som termometrar i att de upptäcker temperaturförändringar. Men i stället för att passivt mäta temperatur, termostater är proaktiva i att hålla en motor sval. Om motorn börjar överhettas, kommer termostaten att öppna för att tillåta flödet av kylande frostskyddsmedel från vattenpumpen genom kylaren och in i motorn. Dessutom, om termostaten känner av att en optimal temperatur har uppnåtts, kommer den att stänga för att stoppa flödet av kylmedel i hela kylaren. I fallet med de flesta bränsleinsprutning fordon som går på 195-graders termostater, om dessa motorer når 200 grader, kommer termostaterna öppnar upp för att tillåta kylmedel strömmar genom kylaren och tillbaka till motorn.

Radiator Cap

radiator mössa känner pressen på kylaren på grund av värmen som avges från överföringen av kylvätska. När värmen höjer trycket i kylaren till en viss punkt, fungerar kylarlocket som övertrycksventilen, vilket gör att kylmediet att nå en kylande reservoaren. Från behållaren, kan värme från kylmediet försvinna. Denna process kyler ner kylvätskan så att den kan komma in i kylaren och användas igen.
Störningar

termostat och kylarlock är temperaturkänsligt ventiler som reglerar flödet av kylarvätska eller frostskyddsmedel. De genomsnittliga motordriftsförhållanden temperaturen varierar från 190 grader till 198 grader Farenheit. När en termostat fel, kommer den att hålla stängt vid driftstemperatur och inte underlätta flöde, vilket resulterar i överhettning. Motorer kan överhettas inom 15 minuter efter start om termostaten har fastnat stängd. När termostaten är öppen och tillåter kontinuerlig kylmedelsflöde kommer motorn ta en exceptionellt lång tid att värma upp. En sliten kylarlocket kommer inte att tillåta allt kylmedel för att nå kylarens kylande reservoar. Låg kylvätskenivå nivåer i reservoaren kan vara en orsak till en överhettning av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129421.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.