Vridmomentet specifikation av en 5,0 liters Ford Head Intag

Ford började tillverka sina Windsor V8 1962 för att konkurrera med Chevrolet små block motorer . Den mest populära av dessa motorer är det 302 - kubik - tums förskjutning , eller 5,0 - liters , motor , vilket Ford infördes 1968 . Insugningsrör

insugningsröret är ansvarig för att jämnt fördela luft eller en förbränningsblandning till varje inloppsport i cylinderhuvudena . Denna process är nödvändig för att maximera effekten och verkningsgraden hos en motor .
Insugningsrör till Cylinderhuvud

insugningsröret kräver tre steg för att bulten är ordentligt till 5,0 - liters motorblock . Bultarna måste dras åt först till 12 foot-pounds , sedan till 20 foot-pounds , och slutligen till 22 foot-pounds . Vänta cirka 15 minuter mellan varje steg i sekvensen så att bultarna har tid att sträcka ut och bosätta sig .
Övriga specifikationer

Motorns termostathuset kräver 13,5 foot- pounds av vridmoment för att fästa till intaget manifold.The plast termostathuset skyddar termostaten och förhindrar bilen från överhettning genom att meddela föraren om eventuella problem .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129411.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.