Förklara hur en momentomvandlare Works

En momentomvandlare är en komponent i en automatisk växellåda som omvandlar hög hastighet, låg-vridmoment energi från motorn i låg hastighet, högt vridmoment energi för att driva hjulen. Detta är nyckeln eftersom det finns många situationer där en bil kräver högre vridmoment, som när den accelererar och när det är en backe. Pump Impeller

Pumphjulet är det första steget att vätskan passerar genom i momentomvandlaren. Den är direkt kopplad till motorn och, när motorn pumpar, rör den vätskan i en cirkulär riktning. Turbinlöphjulet är väsentligen identisk med
turbinlöphjul

pumphjulet, förutom att det rör sig i motsatt riktning. Detta innebär att den vätska som strömmar från skovelhjulet måste abrupt skifta riktningar när den rör sig från en del till nästa, vilket saktar ner men förändrar inte den kraft bakom den. Eftersom den totala kraften inte ändras, är hastigheten ändras till vridmoment.
Stator

momentomvandlare ett slutet system, vilket innebär att vätskan går tillbaka från turbinen till pumphjulet. Statorn är en utrustning med lameller som de andra två, förutom att det är fäst till vevaxeln. Detta innebär att det rör sig med motorn, som, relativt sett, är densamma som inte rör sig alls.

Eftersom statorn är fast, omdirigerar den vätska direkt in i pumphjulet s skövlar. Utan en stator, skulle momentomvandlaren behöver pumpa hårdare för att få tillräckligt med vätska till pumphjulet. Genom att fokusera på vätskan ökar effektiviteten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129406.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.